Lifestyle

Spellen voor mee op reis

We gaan op reis… en nemen mee: pocketspellen. Ideaal om mee te nemen op vakantie, zo’n reisspel. Leuke spelletjes in klein formaat. Dat past dus altijd wel ergens in een rugzak!

Dory en stapelen
Ravensburger heeft bijzonder veel verschillende pocketspellen. Van bekende en bij ons geliefde spellen (in de grote variant) zoals Knorbal, La Gucaracha, Memory, Bert Bever, Frozen Race to the Place en Labyrinthe, tot  nieuwe spellen. Voor Pien van 7 jaar kiezen we Finding Dory Waar zijn jullie? Natuurlijk is Nemo (maar ook Marlin en Hank) er ook bij en verstopt zich onder een gekleurde schelp. Het is een kwestie van goed onthouden waar welk onderwater-vriendje is als de draaikolk is geweest. Een vermakelijk spel om met 2-4 spelers te doen en goed te spelen vanaf 5 jaar.
Voor de tiener in huis kiezen we Make ’n’ Break. Eigenlijk zit er niet heel veel in deze doos: 8 houten bouwblokjes, 30 kaarten met 60 opdrachten en een dobbelsteen. Maar in het doosje blijft alles wel goed bij elkaar! En dan het spel. Zo leuk en gek. Wie stapelt het best, steen voor steen verrijzen verschillende bouwsels. En dat allemaal binnen de tijd, want de klok tikt door.