Lifestyle

Mam, ik wil…

Veel volwassenen denken dat je met een baby niet kunt ‘praten’. Wij hebben van Tessa, van Ukkietaal, geleerd dat er zeker mogelijkheden zijn om met je jonge kindje te communiceren. Vanaf zo’n 6 / 8 maanden kun je gebarentaal inzetten. Zo kun je je kind al vroeg echt begrijpen én dat is handig. Tessa geeft een duidelijk voorbeeld: “Het is midden in de nacht als we gewekt worden door gehuil van onze dochter van 11 maanden. Snel spring ik uit bed en loop naar haar ledikantje. Wat zal er zijn denk ik als ik erna toe loop; is ze ziek, vieze luier, enge droom. Maar zodra ik naar haar kijk zie ik onze dochter MELK gebaren. Na een klein flesje melk liggen wij allen weer snel te slapen.”
Gebaren met je kind
Onbewust leren wij onze kinderen natuurlijk al op jonge leeftijd diverse gebaren, zoals zwaaien, handjes omhoog bij hieperdepiephoera en het wuif-gebaar langs je oor voor lekker. In de workshop bij Ukkietaal ga je een stapje verder en leer je bewust te kijken en gebaren te maken met je kindje. Met gebaren voor drinken, eten boekje lezen, spelen en zelfs heel specifieke woordgebaren voor appel of melk. Dát scheelt een hoop gokken voor de ouders en frustratie bij het kind. Jonge kinderen kunnen al duidelijk maken met een gebaar dat ze willen slapen of bijvoorbeeld tijdens een fietstocht dat ze een trein zien. Praten in gebaren met je kindje is fijn!
De workshops
Tessa geeft workshop bij haar thuis in Heiloo, of op aanvraag op locatie. “De insteek is om gebaren met je baby of dreumes laagdrempelig en simpel te houden. De gebaren zijn er om het leven makkelijker te maken, niet moeilijker. Begin met 5 of 6 gebaren met je baby of dreumes en kijk wat je ervan vindt”, legt zij uit. Je begrijpt dus snel wat je kindje wil. Workshops zijn interessant voor de (groot)ouders van kinderen vanaf 6 maanden tot 3 jaar. Of natuurlijk voor begeleidsters op een kinderdagverblijf.
Gaaf voor Kinderen en Gaaf voor Mama geven een workshop Baby Gebaren bij Ukkietaal.nl weg.
 
 
Maak kans op een introductie workshop van 1 uur bij Ukkietaal in Heiloo.
 
 
We mogen maar liefst 3 winnaars blij maken met deze speciale les op zaterdag 11 maart 2017 van 10-11 uur.

Heb jij interesse in deze Baby Gebaren Workshop bij Ukkietaal?
 

Laat dan op het formulier weten waarom jij zo graag deze gebaren wilt leren en noteer ook het jaartal waarin Tessa haar opleiding Babygebaren Docent heeft gevolgd.
 
Je kunt tot 25 februari 2017 meedoen.
 
Meer winnen? Kijk bij kinderprijsvragen
 

 

Powered by BreezingForms

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars ontvangen bericht van ons.