Lifestyle

Hoofdluis… kriebels? Dit werkt preventief

Alleen al als wij denken aan hoofdluis krijgen we spontaan kriebel op het hoofd. En dat, terwijl we ze nooit hebben gehad (juist daarom misschien wel).

Hoofdluis is een ongemak, maar zeker geen drama. In het hoofdluisprotocol op school staat dat ‘de enige remedie’ kammen is.

Okay, dat geloven wij best, maar toch geloven wij ook in goede shampoo en liefst ook een preventief middel tegen hoofdluis. Na de vakantie hebben wij de kinderen regelmatig in gesprayd met een preventief middel (lees hier).

Kruipende beestjes

Nu hebben wij iets nieuws ontdekt en getest: tea tree shampoo, conditioner en spray. Want, luizen hebben van nature een hekel aan Tea Tree olie!

Feit: Hoofdluizen verspreiden zich gemakkelijk onder kinderen. Die kruipende beestjes lopen gewoon over via de koppies (en die komen in dit beeldschermtijdperk nogal eens bij elkaar).

Na de vakantie staat op scholen de luizencontrole op de planning. Word er een hoofdluis bij een kind gevonden, dan wordt het kammen!

Kam het haar 2 weken lang elke dag met een fijntandige kam.

Tea Tree

Okay, kammen dus. Maar ook wassen. Zoals gezegd hebben wij de Tea Tree Shampoo van O’right ontdekt. Dat kan preventief worden gebruikt, want luizen houden namelijk niet van de geur van de Tea Tree olie.

Ook fijn: de shampoo heeft een reinigende en antimicrobiële werking. Zo voorkom je dat luizen zich snel verspreiden.

Wij vinden die geur van de tea tree trouwens juist wel fijn ruiken. Bovendien, de flesjes zien er met de houten dop erg leuk uit.

Na de shampoo brengen we ook de Tea Tree Conditioner aan. Dit zuivert en vermindert irritatie van de hoofdhuid én zorgt voor gezond en glanzend haar. We geven hierbij wel toe dat het – voor kinderen – een prijzig product is (€ 27,50 | 400ml).

Sprayen maar

Een fijne preventieve oplossing is de Tea Tree Scalp spray. De geur schrikt hoofdluizen af en je brengt het middel makkelijk op je hoofd aan.

Knijp in het kleine sprayflesje en breng het middel op de scalp (hoofdhuid) aan. Het verzorgt en verfrist de hoofdhuid en vermindert jeuk en irritatie.

O'right heeft in de ‘back to school’ maand september een promotie om kriebeldiertjes te vermijden.

Dan koop je de Tea Tree Scalp Spray voor € 9,75 bij aankoop van een flacon Tea Tree Shampoo 400ml of Dandelion Shampoo 400ml. Handig! Check www.hairoright.nl.