Lifestyle

Gezond lunchen op school


Okay, ik ben zeker voor een gezonde lunch. Voor jong en oud. De kinderen krijgen naar school fruit en/of groente mee als 10 uurtje en een bruin bammetje als lunch. Liefst doe ik daar als moeder kaas of vleeswaren op, maar ’s ochtends hebben wij nog wel eens strijd over het beleg en pakt de dochter chocoladepasta of jam.
Goede lunchbox
En dan hoor ik op het schoolplein een moeder over de bentgo kids lunchbox. Zij geeft haar kind elke dag zo’n prachtige lunchbox mee. Heerlijk voor het kind, dat begrijp ik, maar waar haalt zij de tijd vandaan om dat te maken? En ook, de kids hebben continurooster en eten dus met elkaar op school. Die tijd tussen de middag moet verdeeld worden eet- en speeltijd. Er ís gewoon niet zo heel veel tijd om uitgebreid te lunchen.

Geen tijd
Ik zie foto’s van een goed gevulde lunchbox en wat ziet het er mooi uit. Lekkere fruitspiesjes, wat groente en zelfs broodjes die zo bij de luxe cateraar vandaan lijken te komen. Begrijp mij goed, het is prachtig en ik geloof meteen dat kinderen nog meer genieten van de lunch. Maar voor mij persoonlijk is het niets. Ik ben blij als de kinderen met de juiste spullen op tijd op het schoolplein verschijnen.
Toch schrijf ik een blog over de bentgo kids lunchbox, omdat ik het er gaaf uit vind zien. En het gezond is… Wil jij inspiratie opdoen voor een gezonde kinderlunch? Kijk dan zeker ook bij de website Deleukstelunch.nl.


Handige vakjes
De bento-stijl lunchtrommels zijn speciaal ontworpen voor kinderen en hebben aparte vakjes zodat groente en fruit niet door elkaar gaat. Handig en praktisch zo’n vakkentrommel. Er zijn zelfs boxen waarin je kwark mee kunt nemen in een vakje. Mjam.
Aan alles is gedacht want de bentobox is lekdicht en heeft een kindvriendelijke sluiting. Ook voor de moeders goed nieuws, want het binnenste gedeelte is uitneembaar én alles kan in de vaatwasser en magnetron (je kunt dus ook warm eten meegeven om op te piepen).