Lifestyle

Zonnebrand smeren zonder vette handen te krijgen

Zonnebrandcrème bij jonge kinderen opsmeren kan een uitdaging zijn. Ze bewegen graag en veel of lopen gewoon weg. En jij wil gewoon dat ze goed beschermt in de zon zijn. Dus blijf je met die fles of spray achter ze aan gaan. Je wilt ook ieder kwetsbaar plekje op de huid goed insmeren met zonnebrandcrème.

Aanbrengen met kwast

Dat je niet de enige bent die het lastig heeft om je kind in te smeren blijkt wel uit dit verhaal:

Het avontuur begon toen Samantha van Maurik besloot dat ze genoeg had van de eindeloze strijd om elke zomerse dag haar kinderen van top tot teen in zonnebrandcrème te smeren. Ze hoorde over een handige lifehack waarbij je zonbescherming gemakkelijk kon aanbrengen met een make-upkwast. Maar helaas was dit verre van ideaal, omdat de zonnebrandcrème vaak van de kwast gleed, waardoor je uiteindelijk met te veel zonnebrandcrème en een vieze kwast achterbleef.

Het idee bleef echter knagen en na verschillende pogingen kwam uiteindelijk, twee jaar later, de langverwachte oplossing: de AMICI Refillable Brush.

Hervulbaar

Voor mij klonk dit product ook ideaal, zeker omdat je zo zonnebrand kunt smeren zonder vette handen te krijgen en lastige plekjes te missen? Bovendien kun je de AMICI Refillable Brush ook inzetten om foundations, tans en gezichtsolie zonder te veel gedoe aan te brengen.

De hervulbare kwast heb ik dus snel besteld. Na het uitpakken was het nog een beetje zoeken hoe ik de interne tube met mijn eigen zonnebrandcrème kon vullen. Na even zoeken is het gelukt en joehoe, het werkt. Ik kan de crème via de kwast smeren… al moet ik wel een paar streken goed oefenen want kwaststreken in het gezicht moest ik in het begin nog wat uitsmeren.

Hypoallergeen, vegan en zacht

Nog even in het kort de uitleg van het merk zelf:

Je vult de AMICI Refillable Brush met je favoriete product, waarna je de cosmetica of zonbescherming gemakkelijk op de huid aanbrengt. Door de zachte, fijne haren van de borstelkop wordt bijvoorbeeld je foundation of zonbescherming gelijkmatig over de huid verdeeld. Uitsmeren met je vingers is verleden tijd en daarmee plakkerige handen na het insmeren ook.

De hoogwaardige synthetische vezels van de AMICI Refillable Brush zijn hypoallergeen, vegan en zacht genoeg voor iedereen met een (over-)gevoelige huid, eczeem en acne. Om de levensduur van de kwast te verlengen, is de borstelkop afneembaar. Hierdoor kun je de hervulbare kwast eenvoudig reinigen, zodat het gebruik van de AMICI Refillable Brush altijd hygiënisch blijft. Maak je geen zorgen als de borstelkop versleten is, want vervangende opzetborstels zijn apart verkrijgbaar.