Lifestyle

Getest: Insectenbeetheler

Om te lezen is het al een lastig woord ‘Insectenbeetheler’… en als ik er dan uit ben dat vast draait om een apparaat wat helpt (en heelt) na een insecten beet… wil ik het meteen proberen. Ja toch? Zo irritant namelijk die jeuk na een prik of beet van een mug. Of erger, een bij.

Insectenbeetheler

Begin van de zomer ontving ik via Beurer één van hun BR Insectenbeetheler om te proberen. De range bestaat uit drie verschillende apparaatjes, met allemaal dezelfde oplossing namelijk het verlichten van jeuk en zwelling na een insectenbeet.

Bij Beurer leggen ze uit dat “Insectenbeethelers zijn geschikt voor het behandelen en genezen van insectenbeten en steken van muggen, bijen of andere kleine insecten door middel van warmteopwekking (lokale hyperthermie). In ons assortiment: de BR 90, BR 60 en BR 10. Alle drie zijn medische hulpmiddelen voor een medicijnvrije verlichting van jeuk en zwelling. De warmte vernietigt de geïnjecteerde eiwitten die de afweerreactie van het lichaam veroorzaken in de vorm van zwelling en jeuk. Dit zorgt tot verlichting van deze symptomen.”

Test met BR 90

Wij proberen de BR 90 Insectenbeetheler dag & nacht uit, een klein en handzaam zwart apparaatje. Eerst lezen we even goed de gebruiksaanwijzing want om eerlijk te zijn klinkt het voor ons best spannend om door warmte de jeuk/zwelling te vernietigen.

Toch blijkt het heel simpel, want je zet het kleine warmteplaatje op je plek waar je geprikt bent, drukt op de knop en de plek wordt zo’n 3 seconde verwarmt. Best warm trouwens! Het kan voor kinderen eerst even schrikken zijn. Het is een fel warmteplekje op je huid.

Zonder chemische stoffen

Wat voor ons een groot voordeel is van deze manier van verlichting van jeuk of zwelling na een muggenbeet: je hoeft geen chemische stoffen te gebruiken. Pak de insectenbeet heler erbij, verwarm de plek waar je bent geprikt met het apparaat en de jeuk verdwijnt. Wonderbaarlijk bijna. Bovendien, geneest het plekje ook sneller. Dankzij de warmteontwikkeling versnelt de genezing

Onze BR 90 Insectenbeetheler Dag & Nacht draagt trouwens niet voor niets deze naam, want het apparaatje heeft zelfs een lichtfunctie. Zet met het schuifknopje aan de zijkant het lichtje aan om in het donker je muggenbult precies te vinden. Activeer de keramische verwarmingsplaat terwijl je de insectenbeetheler op de plek drukt en na drie seconde ben je klaar. Je merkt meteen dat de jeuk minder wordt. Gelukkig hebben wij geen ervaring met een bijeensteek maar dan werkt het apparaat ook.

De BR 90 heeft twee aparte programma's; geschikt voor gevoelige huid en regelmatige gebruiker. Kies uit twee verschillende programma's met 3 of 6 seconden warmte.

De andere twee insectenbeethelers zijn wit van kleur en de B10 is een extra klein ontwerp met karabijnhaak - handig om altijd bij je te hebben.

Wij zijn overtuigd en vinden dit echt een gave gadget! Doei jeuk… wij hoeven niet meer te krabben aan een muggenbult.