Lifestyle

Nintendo Museum

Weet je dat… er een Nintendo Museum komt? Gaaf hè?! Dit Nintendo Museum zal op woensdag 2 oktober 2024 in Kyoto (Japan) worden geopend.

Geschiedenis

Een opvallend en mooi gebouw met meerdere verdiepingen. Op de eerste verdieping worden producten tentoongesteld die Nintendo sinds de oprichting heeft uitgebracht. Van alles rondom gaming van vroeger tot nu, met heel veel videogameconsoles. Je zult er je ogen uitkijken. En je zult verbaasd staan over de geschiedenis… wist jij dat Nintendo in 1889 is opgericht? Ik niet.

Nintendo werkte al veel met speelgoedproducten. Zo produceerden ze speelgoed waar op diverse manieren mee gespeeld kan worden. Van diverse kaartspellen tot uiteindelijk de games. In de exposities zie en hoor je alles rondom Super Mario en The Legend of Zelda.

Gaaf ook is het dat je ziet hoe verschillend de versies in Japan, Amerika en Europa zijn. Je ziet in de exposities de geschiedenis van het bedrijf. En, je kunt er natuurlijk spelen!

Ervaringen

In het Nintendo Museum kunnen bezoekers entertainment ontdekken en ervaren die Nintendo door de jaren heen heeft aangeboden. Beleef onze toewijding aan het creëren van ervaringen waarbij creativiteit centraal staat door middel van tentoonstellingen van de vele producten die we hebben uitgebracht, van Hanafuda tot Nintendo Switch.