Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Hoor de natuur bij Landal Miggelenberg

alt

 

Een weekendje weg… maar waar heen? Mama surft op internet met zoekterm 'vakantiepark' en belandt zo bij www.landal.nl. Eigenlijk wil ze wel naar die te gave strandhuisjes bij Julianadorp aan Zee, maar die staan er niet in het najaar en vroege voorjaar. Het wordt dus de Veluwe en wel park Landal Miggelenberg. Vlakbij Nationaal park de Hoge Veluwe en bij Apeldoorn met z’n Apenheul en Koningin Julianatoren. Bovenal, dit vakantiepark heeft echt te gekke dingen voor ons: een Avonturenhof, een spannend speeleiland en natuurlijk Bollo.

  

 alt

Direct bij de entree zie ik Bollo zitten. Of, ach… het is een beeld van die leuke Bollo de beer. De mascotte van Landal én mijn vriendje. Toen ik nog klein was, vond ik hem wel eng, maar nu ik dik zes jaar ben ga ik gewoon met hem op de foto. Nu is mijn kleine zusje ‘bang’ voor hem. Maar ze rent wel naar Bollo’s huisje, naast de slagbomen. Zal hij hier echt wonen? Het lijkt er wel op, want er staat een bedje en er is een brievenbus waar je post voor Bollo in kunt doen. Met een beetje geluk geeft die grappige beer nog antwoord ook. Dat is gaaf: post van Bollo als je weer thuis bent!


alt

Speeltuin
Op naar ons huisje waar we drie nachten kunnen slapen. Wow, het ligt direct naast een speeltuin met glijbaan, schommel en ‘wipkip’. Tijd om te spelen, terwijl papa en mama alle spullen uit de auto sjouwen en de bungalow inspecteren. Wij zien later wel hoe groot de tv is, dat de openhaard goed brand, dat er familiespelletjes liggen en dat mama pannenkoeken kan bakken in de ruime keuken. Samen met vriendjes uit andere vakantiehuisjes vermaak ik mij in de speeltuin, tot het tijd is om boodschappen te doen. Dat kan gelukkig gewoon op het park en dus loop ik mee naar de supermarkt… kunnen we meteen ook het zwembad even bekijken. Onderweg zie ik een konijn wegrennen en als we de volgende ochtend de gordijnen openen zie ik een eekhoorn. Te gek. Ik ben trouwens al vroeg wakker omdat ik vogels hoorde fluiten. Het lijkt wel een vogelconcert. ’s Avonds vlak na zonsondergang is het prachtig om buiten op het terras te zitten. Dan hoor je de natuur pas echt!


 

 

alt

Zwemmen en klimmen
Op naar het zwembad van het vakantiepark. Dat is best groot, met middenin een glijbaan, aan de zijkant een stroomversnelling, een bubbelbad en een kinderbadje. Perfect dus voor klein en groot. Als we uit gebadderd zijn, ga ik naar het Avonturenhof. Een gaaf buiten speeldomein met een mooi houten kasteel. Met scheve torentjes, wat het erg grappig maakt. Ik pomp water door een bak heen en dat stroomt naar beneden. Tjee, het is een hele waterconstructie. Heerlijk, als het mooi weer is… nu is het wat koud. Op dus naar de burcht, of kasteel. Je kunt daar via touwbruggen of een tunnel komen. Echt cool! Al snel maak ik vrienden en bouwen we van zand een eigen kasteel.

 

alt

Mijn zusje neemt een kijkje bij de kinderboerderij met geitjes, konijnen en varkens. Schattig. Er is ook een vlindertuin, maar dat duurt nog even voor daar van die prachtige fladderaars wonen. In het bos worden ook allemaal boomstammen rechtop gezet om later in het seizoen het Palenbos te worden omgetoverd. Spannend. Nu is het tijd voor de kids disco. Papa en mama gaan lekker borrelen… en wij dansen! Alle bekende kinderdisco songs passeren de revue en Bollo komt zelfs nog even meedansen. Mijn zusje rent weg voor die grote beer en beland bij de indoor speelhoek met ballenbak. Het is er zo leuk dat we meteen maar blijven eten in het restaurant.


alt

Veluwe
Ik kijk bij de buren af hoe zij op de buitentafel wat brood leggen voor de eekhoorns. Zo, nu hebben wij die mooie, rode diertjes in onze eigen tuin. Ge-wel-dig. Ik wil meer natuur. Op de fiets dus over de Veluwe, hopend wat herten te spotten. Helaas lukt dat niet. Maar niet getreurd… we zien apen! Wat? Ja echt, in de Apenheul. Lees met deze link hoe leuk het daar is.
Net op tijd zijn we terug om op het Landal-park in de Bollo Club een vogelhuisje te schilderen. Die ga ik zeker thuis ophangen, in de hoop op eitjes (in mei leggen alle vogels een ei, toch?!) en kleine vogeltjes. Daarna slapen we als roosjes in de mooie bungalow, zo rustig is het hier op Landal Miggelenberg. Fijne bedden ook! Het weekendje sluiten we de volgende dag af bij de Koningin Juliana Toren waar ik de achtbaan in duik. Maandag vertel ik op school over ons te gave weekendje weg en ik laat natuurlijk mijn vriend Bollo op foto's aan mijn vrienden zien. En wat denk je, dinsdag bij de post... een kaart van Bollo! Gaaf... hij bedankt mij voor de tekening die ik voor hem heb gemaakt en in zijn brievenbus heb gedaan. Ik weet zeker, Bollo zie ik dit jaar zeker nog een keer... op een ander vakantiepark van Landal, want dit jaar zijn er twee nieuwe parken in Nederland geopend: Landal Resort Haamstede (per 13 mei 2012) en op 29 juni opent Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad!

 

alt

Meer informatie kun je vinden op www.landal.nl

 

Tekst en beeld: Marije Smit / www.schrijfster.com