Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Plopperdeplop in Nederland

Ik heb vorige week Kabouter Plop een hand gegeven, Piet Piraat een high five geklapt en Mega Mindy gaf ik een kus. En we hoefden er niet eens voor naar België te rijden. We sliepen in Center Parcs De Huttenheugte en pal daarnaast is op 30 april 2010 Plopsa Indoor Coevorden geopend. Echt een gaaf indoor themapark. Handig in de herfst en wintermaanden als het regent, want het park is geheel overdekt. In de zomer trouwens ook prettig, want dan is het er niet zo warm.

Wij gingen een lang weekend naar een prettige cottage in Coevorden, de Achterhoek. Zo’n eigen huisje op een vakantiepark van Center Parcs is altijd prettig, want dan heb je lekker de ruimte. Mama en papa vinden het ook fijn want dan hoeven we niet steeds in een restaurant te eten. Maar dat terzijde. Ik vind Center Parcs cool, want de kinderanimatie is heel uitgebreid en ik doe graag mee met ‘wannabe’ in dit geval een brandweerman. Tja, en het zwembad, de Aqua Mundo is over de top cool.

Combi-arrangement

Bij aankomst op De Huttenheugte zie ik allemaal kleine Mega Mindy’s en Mega Toby’s lopen. De Studio 100-kostuums zijn favoriet. Eigenlijk wil ik wel direct naar Plopsa Indoor Coevorden, maar we slapen eerst een nachtje in onze cottage. Dankzij de samenwerking tussen Center Parcs De Huttenheugte en Plopsa Indoor Coevorden kun je fijn, gemakkelijk en voordelig een combi-arrangementen boeken. Nu kunnen wij dus onbeperkt twee dagen naar Kabouter Plop, Samson & Gert, Mega Mindy, Het Huis Anubis, K3 en Bumba. Tussendoor gaat mijn zusje slapen in de cottage en blijf ik in Plopsa Indoor om naar de shows te kijken. Je loopt zo, met een mooie stempel op je hand, in en uit bij Plopsa Indoor.

Steven, Stien, Piet en Brokkenpap

Bij de ingang staat Kabouter Plop en ik ga met mijn Studio 100-favoriet op de foto. Naast het pleintje zie ik de botsauto’s. Het is er zo rustig dat ik gewoon drie rondes achter elkaar mag blijven botsen. Daarna stappen we in de carrousel, leuk voor jong en oud. Als mijn zusje in dreumesland gaat spelen, ren ik naar de Vliegende Fietsen van Mega Mindy. Als je hard trapt vlieg je omhoog. Wauw!

Het allereerste Nederlandse Plopsa-park is een indoorpark met wel 10.000 m² en een 20-tal volwaardige familie-attracties. Niet al te groot, maar wel te gek. Ik vermaak me hier gemakkelijk een dag, of twee. Het is gelukkig ook niet zo druk, dus een lange rij staat er niet. Terwijl mama haar longen uit haar lijf gilt in de enge Slinger van Huis Anubis, klim ik in het schip van Piet Piraat en vaar met kleine bootjes. Daarna is het tijd voor de achtbaan. Zoefffff, in sneltreinvaart langs Steven Stil, Stien Struis, Piet en Brokkenpap.

Aqua Mundo

De uren vliegen om en dan vinden papa en mama het tijd voor een borrel in het restaurant van Center Parcs. Even een andere omgeving. Al is het daar ook één groot feest, met kinderanimatie, de Kids Club en spelautomaten. In nog geen tien minuten lopen van het Plopsa-park bevindt zich De Huttenheugte. Wij gaan nog even knutselen in de Kids Club en schrijven ons in voor ‘wannabe’ een brandweerman. Morgen gaan we lekker water spuiten. Maar eerst wil ik dan plonsen in de grote Aqua Mundo. Een heel gaaf subtropisch zwemparadijs met golfslagbad, glijbanen en een wildwaterbaan. Het ziet er schitterend uit met echte palmen, tropische bomen en rotsformaties. Mijn zusje gaat naar de dierenboerderij waar ze zelfs wasberen hebben. Het is net voedertijd. Ook cool. Dan gaan we eindelijk weer naar Plopsa om eindeloos te botsen in de botsauto’s, nog een keer in de achtbaan te gaan en keihard te fietsen op de Vliegende Fietsen. Ik krijg er geen genoeg van. Dus tijd om Coevorden met de bosrijke omgeving te verkennen hebben we niet. Trouwens, het regende toch. Dat doen we wel een volgende keer. Want ik weet het zeker, ik wil terug naar Plopsa Indoor Coevorden én weer slapen bij Center Parcs De Huttenheugte.

Meer informatie: Center Parcs De Huttenheugte en Plopsa.

 

Tekst: Marije Smit / www.schrijfster.com