Gaaf voor Kinderen

GaafvoorKinderen Nieuwsbrief

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Volg je ons al?

twittericoon

 

faceboekicoon

 

instagram logo-blog-thumb

 

GooglePlus-Logo

 

family Travel Bloggers.nl

 

BlogSociety

Wat zoek je?

4 t/m 6 jaar

Dag afzakbroek, hallo DapperSnappers

Als ik vriendjes wel eens zie hannesen om hun broekriem los te krijgen als ze naar de wc moeten, ben ik extra blij met mijn ‘halve riem’. Zeker omdat ik er een handje van heb om op het allerlaatste moment te gaan plassen. Als je dan ook nog een moeilijke riem los moet maken… tja. Met mijn hippe DapperSnappers heb ik dat probleem nooit meer. Dit kleine riempje maak je alleen aan de achterkant van je broek vast. Dat ziet er ook nog eens leuk uit! Nu heb ik dus geen afzakbroeken meer. Bovendien, is dit kleurrijke ‘riempje’ heel handig voor baby, dreumes, peuter en kleuter omdat je onbelemmerd kunt bewegen (geen rot riem die in je buik prikt). Verkrijgbaar in de webshop van Musjes.

Toffe tekeningen

alt

Natuurlijk vind ik het heerlijk als mama me voorleest, maar het ik ook gaaf om zelf door een bijzonder boek te bladeren. Zeker als er toffe tekeningen in staan. Vandaar dat ik De Ode Boom van uitgeverij Christofoor zo fijn vind. ‘Een geweldig prentenboek met een groots pop-up-einde’, zoals de achterflap al meldt. Die pop-up is inderdaad schitterend. Het is de boom waar het verhaal over gaat, in volle glorie en voorzien van luikjes waarachter de dierenfamilies wonen. Want dat valt in het boek te lezen. Duif de postbode komt klop-klop-klop-klop aan bij Das om een pakketje af te geven, maar hij maakt ook van de gelegenheid gebruik om te vragen waarom er een wit kruis op de boom staat. Das weet van niets, dus gaat de duif ding-dong ding-dong naar Eekhoorn die mopperend vertelt dat hij het ook niet weet. Dus ting-e-ling ting-e-ling naar Professor Uil. Duif gaat  van het spreekwoordelijke kastje naar de muur, maar weet uiteindelijk alle dieren zo ver te krijgen om naar het witte kruis te kijken. Met z’n allen moeten ze gaan samenwerken om hun huis te redden voor het wordt omgehakt. De pop-up achterin heeft dan eigenlijk wel al verklapt hoe dit verhaal afloopt…

Uren kijkplezier met Slot Marsepeinstein

altalt

De tijd rondom Sinterklaas… ik vind het spannend. En leuk! Want dan is Slot Marsepeinstein weer op tv te zien. Hoewel, ik kan er vandaag al naar kijken. Of morgen. En de dag erna. Want de nieuwe dvd-box Slot Marsepeinstein ‘De Letterkoekjesbrief’ ligt nu in de winkels. Voor het sinterklaasfeest brengt Studio 100 dit jaar weer een leuke special uit. De special bestaat uit onder andere het derde seizoen van Slot Marsepeinstein ‘De Letterkoekjesbrief’. Okay dan, even kort waar het verhaal over gaat: Als Sinterklaas terugkeert naar Slot Marsepeinstein, blijkt dat hij zijn ring vergeten is. Terwijl de voorbereidingen voor pakjesavond van start gaan, wil Hoofdpiet een nieuwe ring kopen. Maar Hoofdpiet valt wanneer hij de juwelierszaak uitloopt. Wout Coehoorn ziet alles gebeuren. Wout heeft een hekel aan Sinterklaas. Hij doet zich voor als dokter en neemt Hoofdpiet mee naar huis. Zogezegd om Hoofdpiet te verzorgen, maar eigenlijk omdat het hem handig uitkomt. Ondertussen bedenkt hij snode plannen om Sinterklaas alles af te pakken. In Marsepeinstein zitten ze met de handen in het haar. Maar gelukkig krijgt Sinterklaas hulp van enkele superslimme kinderen…

Dat is écht leuk voor later!

altalt

Wow, wat gaaf én leuk voor later… tenminste dat denk ik nu al. Ik heb een handig bewaarboekje gekregen Mijn Basisschool (alleen voor jongens). Meiden, niet schrikken… want er is ook een roze versie alleen voor meiden. In de voorkant van het boekje heb ik een schoolfoto geplakt en nu is het een mooi ‘fotolijstje’. In het boekje kan ik heel veel grappige notities maken en vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld wie in groep 1 mijn vriendjes waren, wat ik toen graag deed en mijn leukste herinnering aan dat jaar. Die vragen komen natuurlijk ieder jaar en in iedere groep terug. En er is heel veel ruimte om gegevens van klasgenoten te noteren én zat plek voor leuke foto’s. Zo wordt het een gaaf bewaaralbum. Oh ja, er zitten ook stickers bij waarmee ik kan aangeven of ik iets een top of flop vind. Dit boekje van Leuk-voor-Later.com is echt een ideaal cadeau om te krijgen of om te geven.

Leuk voor ventjes

Net ontdekt, een te gave website Leuk voor Ventjes! Had ik dat maar eerder geweten, want wat staan er leuke cadeaus voor mijn verjaardag op. Ik ben de 23ste jarig (morgen!) en dan vier ik mijn eerste kinderfeestje. In piratenthema, want dat vind ik cool. Lekker stoer. Op de website voor leuke ventjes zie ik dus mooie piratenspullen van een lunchbox tot stickers. Dat had ik nu wel willen hebben. Ach, ik zet het op mijn verlanglijstje voor volgende jaar! Maar ook bij het kopje (verkleed) Feest staan gave spullen, zelfs een eigen piratenkostuum om zelf in te kleuren. En als ik enthousiast op het kopje Leuk voor je kamer klik zie ik toch iets vets… schitterend behang. Ik wil die bijzondere onderwaterwereld! Behang met 3D effect. Ik ga weer snel terug naar die site om verder te snuffelen!

Spetter Pieter Pater

alt

Goh wat geniet ik nog altijd van de filmpjes van Alfred Jodocus Kwak op televisie. Mama wordt er ook altijd blij van. Zij had vroeger een lp (tjee, dat is ouderwets!) met het verhaal over deze bijzondere eend, vertelt door Herman van Veen. Kortom, wij zijn hier thuis dus wel fan. En heel blij met het boek Rode Wangen, van Herman van Veen met zijn leukste verhalen over o.a. Alfred Jododus Kwak, Colombine en Het bange Spookje. Heerlijk om te horen:

Spetter pieter pater,

lekker in het water.

Ga maar vast naar huis,

ik kom een druppel later.

Daar word ik vrolijk van. En dan komt het goed uit dat er bij dit voorleesboek een cd met beroemde kinderliedjes zit, zoals Zo vrolijk. Heerlijk als mama voorleest, van de leukste oude tot nieuwe verhalen. De pagina’s zien er prachtig uit met op de achtergrond een personage uit het verhaal. En na het voorlezen gaat standaard de cd aan en zingen we Opzij opzij opzij… of dus Vandaag ben ik zo vrolijk, zoooo vrolijk, zo vrolijk.

Maar ook de songs Spetter pieter pater, Pom Pom Pom en Onze hond zijn op de cd te vinden. In Rode Wangen staan onder andere verhalen over Alfred Jodocus Kwak, Lisa het Konijn, De Grote Beer, Colombine, Lotte Roos, Paltz de Kabouter, Hermanus de Clown en Jan de Man. Rode Wangen, van uitgeverij Kok

Piet Piraat met Halloween

alt

 

 

Yes, het is bijna Halloween… dan gaan we spannende pompoenen maken. Ik snijd een rare mond en zet in die uitgeholde pompoen een kaars. Daar wordt het lekker spannend van. En we maken spinnen webben. Dit zetten we allemaal bij de voordeur, in de tuin. Ziet er griezelig uit. Niet dat we Halloween vieren hoor, wij doen al aan Sint Maarten op 11 november.

Griezelspecials

Maar rond Halloween kijken we wel extra vaak naar de dvd’s van Piet Piraat. De specials in de Griezelgrot vind ik echt gaaf. Ik ben benieuwd hoe spannend de nieuwe dvd Piet Piraat Griezelspecials is. Want ook dit jaar heeft Studio 100 de Piet Piraat Griezelspecials uitgebracht. Deze dvd bevat een aantal bloedstollende griezelverhalen uit het leven van Piet Piraat. Samen met Stefan, Berend Brokkenpap en Stien Struis worden er weer gave avonturen beleefd.

 

Spinnen webben met Spider-Man

altalt

Vet… gaaf! Ik heb een grote Spider-Man (zo’n 30 centimeter) waarmee ik 'spinnen kan webben'. Een beetje raar woord, misschien. Maar dat is wel wat deze stoere man kan. Onder waanzinnig geluid komt er eerst uit zijn ene arm een grote draad naar voren geschoten, en daarna uit zijn andere hand. Een web-schietende Spider-Man. De ene keer knal ik ermee tegen mijn kamerdeur, de andere keer tegen de kast. Zo beweegt die blauw-rode man met spin op zijn buik naar voren. Mijn vrienden vinden ‘m ook echt keigaaf en we kunnen er spannende avonturen mee beleven. Die geluiden, echt te wauw.

En er is nog veel meer gaaf speelgoed van Spider-Man zie ik op www.hasbro.com/spiderman. Nu wil ik sparen voor de handschoenen en het masker, maar voorlopig geniet ik van mijn Amazing Spider-Man. Een waanzinnig cadeau!

Cool cricketspel

altalt

De zon schijnt en dan is er niets heerlijkers dan… buiten spelen! Natuurlijk kun je een potje voetballen of spelen op de schommel, maar ik heb nu iets nieuws: cricket. Nou is het spel cricket op zich niet nieuw, maar ik heb gewoon een te gek, gave uitvoering, namelijk met Barbapapa. Even de houten stukken in elkaar zetten, een parcours maken, balletje erbij en afslaan met die houten hamer. Eerst door het poortje van Barbamama en dan onder het boogje met Barbabientje. Het is nog best lastig om dat rode balletje door zo’n boogje te slaan. En de finish te halen.


Samen spelen
Als ik het Barbapapa cricketspel een paar keer heb uitgeprobeerd, neem ik het mee naar de camping. Je kunt de houten stukken namelijk gemakkelijk uit elkaar halen, mee op reis nemen en weer in elkaar zetten. Direct komen mijn vrienden meespelen. Cricket is een top spel om samen te spelen. Lachen hoor, wie het eerst de bal door Barbapapa tikt.
Als we klaar zijn met cricket spelen haal ik mijn Barbapapa Bingo uit de kast. Ook al zo gaaf. Ik word gewoon blij van deze gekleurde figuren. Nog blijer word ik als ik op de site vol spullen van Barbapapa kijk: Vanallesvan.nl. Hier hebben ze letterlijk alles van de Barbapapa familie, van dekbedovertrek tot knuffel en van lunchtrommel tot rijgkaarten.

Rick, Olivia en Xavier

alt
De drie jonge en stoere helden Rick, Olivia en Xavier (dus ROX) hebben speciale talenten. Echt gaaf. In iedere aflevering gebeurt er wel weer iets spannends met die superwagen ROX (Riding On OXigen, dus op zuurstof). Ik kijk graag naar de serie op Ketnet, maar sinds 12 september is ook ROX vol 3 op dvd. De drie helden gaan weer met hun speciale blauw auto op pad. In het grootste geheim worden ze door ‘de kolonel’ ingeschakeld om misdaden op te lossen. Falen is geen optie! Deze gloednieuwe Studio 100 serie is echt cool. Op de dvd staan drie spannend verhalen: Gevangenis, Containers en Cyborg. De eerste aflevering ‘Gevangenis’ is mijn favoriet en gaat over eén van de gevaarlijke broers Raes ontsnapt uit de gevangenis. Alles wijst erop dat de ontsnapte gevangene zal terugkeren om zijn broer te bevrijden. Team Rox gaat undercover in de gevangenis om de plannen van de gebroeders Raes te achterhalen. Zullen zij al hun angsten kunnen overwinnen om deze opdracht tot een goed einde te brengen?

Lees meer: Rick, Olivia en Xavier