Lifestyle

GaafvoorKinderen Nieuwsbrief

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Volg je ons al?

twittericoon

 

faceboekicoon

 

instagram logo-blog-thumb

 

GooglePlus-Logo

 

family Travel Bloggers.nl

 

BlogSociety

Space Scooter, dé nieuwe manier van bewegen

De Space Scooter® is niet meer weg te denken uit het straatbeeld of van het schoolplein. De ‘gewone’ step is al geliefd bij kinderen, maar de Space Scooter doet daar nog een schepje bovenop. Deze speciale tweewieler is het summum! Door de voetplank naar boven en beneden te bewegen krijg je het gevoel alsof je in de ruimte loopt. Vandaar de naam…

In 2008 is de ontwikkeling van de Space Scooter begonnen, maar het product werd in 2012 geïntroduceerd in Nederland. Het idee van de Space Scooter, naar Nederlands design, is geboren na langdurig gebruik te hebben gemaakt van de step. Het steppen is na een tijdje vermoeiend omdat je elke keer één been gebruikt om jezelf voort te bewegen. “Wij begonnen ons af te vragen of het ook mogelijk is om een andere manier van voortbewegen op een step te creëren. Als je naar een fiets kijkt heeft deze een constante beweging waar je niet snel moe op wordt. Het combineren van deze fietsmethode en de step is de inspiratie waarop, de met je benen op en neer duwende beweging van de Space Scooter gebouwd is. Dit heeft geleid tot een nieuwe, leuke en vooral ook praktische manier van bewegen” aldus het Nederlandse bedrijf achter Space Scooter. Met recht een succesvolle uitvinding en zeker geen ééndagsvlieg of hype.
Vervoermiddel
De op en neer duwende beweging maakt de Space Scooter uniek. Hierdoor is het geen standaard step maar een nieuwe manier van bewegen. Een slimme manier van bewegen die een snelheid van een fietser kan evenaren tot wel bijna 30km p/u. Voor kinderen is het naast een leuk stuk speelgoed dus absoluut een nieuwe manier om van A naar B te komen. Een trendy vervoermiddel en vervanger van de kinderfiets. Ideaal om op naar school te ‘spacen’ of mee te nemen op vakantie, naar de camping.
Leukere manier van bewegen
De Space Scooter is bij jong en oud geliefd en er zijn momenteel twee modellen Space Scooters: een X360 voor kinderen van 4-8 en een X580 voor 8+. De X580 heeft een dubbelfunctie. Als de voetplank wordt vastgezet is het een step, maar veel kinderen vinden het ‘spacen’ met de op en neer beweging van de voetplank het leukst.
Messi op de Space Scooter
De nieuwe manier van leuk bewegen ging niet ongemerkt voorbij aan topvoetballer Lionel Messi. Hij tekende in 2014 een driejarig contract bij Space Scooter. Niet om te voetballen, maar om een eigen special edition van de coole step te laten ontwikkelen en wereldwijd te promoten. Net als Space Scooter zelf ziet Messi in dat je kinderen op deze manier kunt stimuleren om achter hun beeldschermpjes vandaan te komen en buiten te spelen. Goed voor hun ontwikkeling en gezondheid. Mooi meegenomen dat de voetballer meteen enthousiast was over de nieuwe manier van voortbewegen en zo is hij het boegbeeld van Space Scooter geworden. Daar hoort natuurlijk een eigen Messi Space Scooter bij en sinds begin 2016 een eigen game.