Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Grappig fotograferen

 

Wij kregen van Nikon een uitdaging aangereikt. Of Gaaf voor Kinderen een ijzersterke camera wil testen. Als ik het volgende lees, ben ik meteen om: “Voor wie op zoek is naar een alleskunner voor het hele gezin heeft Nikon de COOLPIX S33. Het dagelijks leven of vakanties zijn door ieder familielid prachtig vast te leggen. Deze camera is supersterk, eenvoudig te gebruiken en kan probleemloos worden meegenomen op zelfs de meest avontuurlijke reizen. Zwem met de camera tot een diepte van 10 meter. Met de functie Gezichtsdetectie maken gebruikers zelfs onderwater de mooiste portretten.”

Onder water met die camera!

Wij ontvangen een blauwe S33, vlak voor wij een weekendje weg gaan naar Center Parcs Erperheide. Reken maar dat de onderwater-functie goed wordt uitgetest in het subtropische zwemparadijs. Het lijkt in eerste instantie wat ‘eng’ om je camera mee het water in te nemen, maar het beeldscherm zegt dat het apparaat klaar voor gebruik is. ‘Maatregelen waterdichtheid’. Vertrouwen in de techniek hebben we! Plons, we zwemmen langs vissen. Heus! De AquaMundo heeft een Aziatisch vissersdorp en dat betekent dat je langs aquaria kunt zwemmen. Kwestie van duikbril op, hoofd onder water en vissen kijken. Voor de 6-jarige Pien nog best even spannend en nu dus ontzettend handig dat wij de camera onder water kunnen houden en op die manier foto’s van de vissen kunnen maken. En natuurlijk een heleboel foto’s van elkaar. Mees van 9 jaar pakt de camera over (voor de zekerheid wel het polsbandje om) en maakt zelfs foto’s in de glijbaan. Superleuk resultaat. Zeker als hij een stukje Full HD filmt. Simpelweg de filmknop indrukken en wauwww. Mama is nog wat huiverig over het eindresultaat, want er zijn wel vaker kinder-apparaten uitgetest en die foto’s waren zo laag van kwaliteit dat je het amper kon afdrukken. Toen de camera op de computer werd aangesloten en de foto’s waren binnen gehaald was het resultaat verbluffend. Scherp! Grappig en ieder luchtbelletje is haarscherp. Gaaf.

 

Met neon- of cartooneffect

Het toestel konden we eigenlijk niet meer terugsturen, want de kids bleven vragen of ze foto’s mochten maken. De robuuste camera ligt goed in de hand en kan daadwerkelijk tegen een stootje. Want er is soms om de camera ‘gevochten’. Je kunt namelijk ook foto’s op het schermpje bewerken en foto’s met neoneffect maken of cartooneffect. Super grappig! Of foto’s ‘versieren’en en zo iemand een raar hoedje op geven. Er is zoveel mogelijk met deze kleine camera. Er is zelfs een stand voor tegenlicht, gezichtsdetectie onder water, foto’s van vuurwerk, zachte foto’s maken etc. Kortom, wij waren nog niet klaar met testen. Gelukkig mogen we de Nikon COOLPIX S33 langer lenen en dus gaat het toestel mee op zomervakantie waar we nog meer onderwaterfoto’s maken in het zwembad van Sunparks De Haan, maar ook foto’s schieten in Plopsaland. Voor ons is deze camera ideaal. Het eerste fotoboek is er al mee gevuld!

Nikon COOLPIX S33 in geel, wit, blauw en roze

Na lang en uitgebreid testen gaat de camera vandaag retour, want iets wat je leent moet je ook weer teruggeven. Maar… wij gaan de COOLPIX S33 van Nikon zeker zelf aanschaffen, want de prijs van € 109,- valt ons zeker mee. Nu alleen nog even kiezen in welke kleur we het toestel gaan kopen, want Mees wil natuurlijk de blauwe, Pien de roze, manlief de gele en mama kiest de witte. Tja, zoveel keus!