What’s up Doc?!
Wie is niet groot geworden met de hilarische, heldhaftige en ondeugende avonturen van Bugs Bunny? Bugs krijgt het in de nieuwe serie BUGS – A Looney Tunes Production van Warner Bros. Animation - niet alleen aan de stok met bekende types als Yosemite Sam en Wile E. Coyote, hij trotseert ook nieuwe tegenstanders. Zijn oude vrienden Porky en Bigfoot zijn terug en we zien de vriendschap met eekhoorn Squeaks verder opbloeien. Squeaks is zo mogelijk nog ondeugender dan Bugs Bunny; hij brengt de vrienden steeds opnieuw in de problemen. Vanaf 23 april te zien bij Boomerang.
Ingrediënten
Voor het gebak:
- 300 gram bruine (licht of donker) basterdsuiker
- 3 eieren
- 3 deciliter zonnebloemolie
- 300 gram bloem
- 1 theelepel zuiveringszout (kun je ook weglaten als je dit niet hebt)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel, plus extra om te bestuiven
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel vanille-extract (zit in een klein flesje, is bij iedere supermarkt te koop in het schap bij de bakproducten)
- 300 gram geraspte wortel
- 100 gram fijngehakte walnoten, plus extra om te garneren (als je een noten allergie hebt kun je deze er ook uit laten)
- 20 hele walnoten
Voor het glazuur:
- 600 gram poedersuiker
- 100 gram boter, op kamertemperatuur
- 250 gram verse roomkaas
Hoe maak je het?
Verwarm eerst de oven voor op 170 graden en vet een ronde bakblik van 24cm in met boter (je kunt ook zo’n handig spuitbusje gebruiken, te koop in de supermarkten in het schap bij de bakproducten)
De taart:
Weeg eerst in een kom de bloem af en voeg daaraan de zuiveringszout, bakpoeder, kaneel en zout toe. Doe dan de suiker, eieren en olie in de kom van een keukenmachine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) en klop tot alle ingrediënten goed zijn vermengd. Voeg daarna de kom met bloem (en de andere ingrediënten toe) en het vanille-extract en blijf kloppen tot alles is vermengd. Doe dit niet te lang in verband met de bloem!
Schep met een lepel de geraspte wortel en walnoten erdoor tot ze gelijkmatig in het beslag zijn verdeeld.
Als je twee ronde vormen van 24cm hebt zet je ze tegelijkertijd in de oven, anders doe je eerst de ene helft en daarna de andere helft.
Schenk de helft van het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat de bodem eerst kort in de vorm afkoelen voor je ze op een taartrooster zet om helemaal koud te laten.
Het glazuur:
Klop de poedersuiker en de boter in kleine stukjes gesneden in een keukenmachine met het kunststof deegmes (of gebruik een elektrische handmixer) op de middelste stand tot alles goed is vermengd. Voeg de verse roomkaas toe en blijf even kloppen. Schakel de machine nu naar de hoogste stand. Blijf nog in ieder geval 5 minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is. Klop niet te lang, omdat het glazuur dan weer vloeibaar kan worden.
Taart versieren:
Leg een helft van het gebak op een groot bord. Verdeel de helft van het roomkaasglazuur over deze laag. Zet de tweede laag gebak erop en verdeel de rest van het glazuur over de bovenkant en de zijkant van de taart. Gebruik hiervoor een grote lepel en veeg de randen van het bord af als je klaat bent. Je kunt het glazuur glad maken, maar je kunt ook met je lepel of met een vork er effecten in maken! Verdeel de gehakte walnoten over de bovenkant en bestrooi met kaneel. Druk de hele walnoten in het glazuur op de zijkant van de taart.
Eet smakelijk!