Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Soms wel meedoen, zonder buikpijn

Pizza, taart, een ijsje… Lekker eten is een feestje, zeker als je jong bent. Nee zeggen? Heus niet! Toch is dat wat 5 tot 10% van de Nederlandse kinderen moet leren. Een kind dat lactose-intolerant is, krijgt na het eten of drinken van melk en melkproducten last van buikpijn, diarree en winderigheid.
Niet leuk
Op een feestje heb je dan een paar opties, namelijk: Niet mee-eten – en dat is niet leuk. Of wel mee-eten, maar daarna niet mee kunnen spelen van de pijn. Ook geen pretje.
Gelukkig kan dat anders. Kinderen die melksuiker (lactose) moeilijk kunnen verteren, hebben een tekort aan het enzym lactase. Deze lichaamseigen stof kan worden aangevuld met een enzympreparaat: lactase. Door het kind voor het eten één kauwtablet Phital Lactase te geven, krijgen de darmen de support die ze nodig hebben. En dat betekent dat iedereen mee kan doen, zonder buikpijn.

Gezonde dosis lactase
Phital Lactase voorkomt die pijnlijke problemen, door het lichaam te voorzien van een gezonde dosis lactase om in de darmen aan het werk te gaan. Een kauwtablet bevat 4500 lactase-eenheden en dat is in de meeste gevallen ruim voldoende om klachten te vermijden. Omdat lactase een enzym is dat van nature in het lichaam voorkomt, kun je de tabletten zonder problemen meerdere keren per dag gebruiken.

Dus door je kindje goed te laten kauwen voor het gaat eten, help je zijn of haar lichaam bij het verteren van lactose. Zo kan iedereen – lactose-intolerant of niet – gewoon mee-eten van die patatjes met mayonaise of dat roomijs.
Zie voor meer informatie Phital.nl.