Babyspullen

Ik houd van hout

Speelgoedwinkels vol speelgoed. Kiezen is lastig, vooral voor kinderen. Maar ook voor ouders. Wij weten voor de komende verjaardagen voor de kids (ze worden 6 en 9) niet meer zo goed wat we nog moeten kopen. Dan verlangen we terug naar de babytijd. Toen leek alles net ietsje makkelijker. Onze kleine man kreeg een leuke rammelaar in de vorm van een vis en dochterlief kreeg een stervormige rammelaar. Van hout.

Waarom houten speelgoed?

Wij kunnen veel redenen verzinnen waarom wij graag voor houten speelgoed gaan. We slaan er echt niet in door hoor, maar er zijn gewoon voordelen. Denk aan de duurzaamheid. Met een mooi stuk houten speelgoed geef je een boom een twee leven. Op Houtspel.nl lezen we nog een goede reden: “Bij het produceren van houten speelgoed komen geen schadelijke stoffen vrij, terwijl dit bij het maken van plastic speelgoed wel het geval is. Ook gaat houten speelgoed langer mee en is het biologisch afbreekbaar. Omdat er in houten speelgoed geen giftige stoffen verwerkt zijn, is het daarbij ook gezonder voor uw kind.” Pluspunten! Daarnaast vinden wij het vaak gewoon mooi! Kijk dat Grimm's speelgoed bijvoorbeeld eens: mooie vormen, vrolijke kleuren en uitdagend. En op één of andere manier wordt er van hout vaak meer stimulerend of educatief speelgoed gemaakt. Denk aan blokken, poppenhuizen, houten auto’s of dus aan die rammelaar. Voor veel kinderen ‘het eerste’ speelgoed. Vandaar dat ik roep: ik houd van hout! 

 

 

 

Houd jij – en je kind – ook van houten speelgoed. Dan is het zalig om eens een kijkje te nemen in de webshop www.houtspel.nl.