Babyspullen

60 jaar nijntje

Dat lieve, vrolijke, leuke konijntje – nijntje – viert in 2015 haar 60ste verjaardag. Wat een feest. Je ziet de beroemde kinderheld, Dick Bruna’s nijntje, overal terug. En natuurlijk is er een feestelijke en bijzondere bundel ‘het dikke voorleesboek voor peuters’ verschenen. Al nijntjes oude én nieuwe kinderboekvriendjes zijn erbij, zoals Kikker, Jip en Janneke, Kleine Beer, Superguppie en Vos en Haas. Sommige verhalen zijn bekende klassiekers, andere zijn heel recent. Ook is er uniek werk toegevoegd dat speciaal voor nijntje en deze verjaardagsbundel is gemaakt. Dit boek is een prachtig cadeau.

Kinderservies

Maar de afbeelding van nijntje is ook terug te vinden op een speciaal kinderservies van Rosti Mepal. Je ziet nijntje op alle plaatjes spelen en daar worden jonge kindjes natuurlijk vrolijk van. Het kinderservies bestaat o.a. uit een papbord, kindermok, kinderglas en een besteksetje. Het vrolijke nijntje servies maakt van het (leren) eten een gezellige reis. Tip van Gaaf voor Kinderen: dit is een leuk kraamcadeau of cadeautje voor de eerste verjaardag.

Tentoonstelling

Het nijntje-jubileum wordt het hele jaar dus uitgebreid gevierd met onder meer een spectaculaire nijntje art parade, postzegels, een theaterconcert en natuurlijk nieuwe boekjes. Het Centraal Museum in Utrecht wijdt van 20 juni t/m 20 september 2015 de grootste tentoonstellingsruimte aan de jarige nijntje met de familietentoonstelling Feest! Nijntje 60 jaar. Kom je ook op nijntjes feestje?