Babyspullen

Kiekeboe!

Gastblogger Mary-Lou (van Mamaloublogt.nl) test voor Gaaf voor Kinderen het flapjesboek Kiekeboe (van uitgeverij De Vier Windstreken). Dit grappige boekje voor jonge kinderen is genomineerd voor het BoekStart Babyboekje 2016! Dit is haar ervaring:

Naar bed

Voor Bas (3 maanden) maar ook voor Mila (3 jaar) hebben we een ‘naar bed gaan’ ritueel. Niet zelden loopt het anders, máár als het volgens planning verloopt gaat het zo: Bas gaat in bad of wordt gewassen op de commode. Als hij zijn pyjama aan heeft, krijgt hij vitamine D druppels. Voor ik plaatsneem op de voedingsstoel, krijgt hij nog een slaapzakje aan. Onder het voeden lees ik hem dan een klein verhaaltje voor. Ook voor zijn leeftijd zijn er al veel leuke boekjes vind ik. Ik ‘lees’ nu voor uit Kiekeboe! Eigenlijk is het meer een stevig kijkboekje. Dit boekje is één van de 5 genomineerde boekjes voor het Boekstart Babyboekje. Omdat het een flapboekje is moet het voeden even wachten. De beestjes die één voor één achter de flapjes vandaan komen, vindt hij maar wat interessant. Bas is nu in de ‘ik grijp heel hard en laat niet los’-fase en voor ik er erg in heb, wordt ook 1 van de flapjes vastgegrepen. Maar deze is stevig genoeg en overleefd het. Gelukkig…

 

Kiekeboe

Zeker als ze nog baby zijn, lees ik voornamelijk voor bij het naar bed gaan. Een boekje wat te groot is, vind ik daardoor niet prettig. Kiekeboe is van een fijn formaat en ligt daardoor lekker in de hand. Het aantal pagina's vind ik aan de ruime kant waardoor er genoeg verschillende beestjes voorbij komen.

Als je het leuk vindt, kun je op www.boekstart.nl de andere genomineerde boekjes bekijken en je stem uitbrengen! De winnaar wordt op 26 februari 2016, tijdens de negenmaandenbeurs, bekendgemaakt.

Up-date... En die winnaar is: Kiekeboe! Terecht, zo vinden wij van Gaaf voor Kinderen.nl.