Babyspullen

Leren van je kraamverzorgende


Na de geboorte van onze zoon was ik behoorlijk blij toen de kraamhulp (ja, in 2006 noemde je deze fantastische zorg zo) bij ons binnenstapte. Pfff, ik vond alleen al het idee om zijn jasje uit te trekken spannend, laat staan om hem in bad te doen en een luier te verwisselen. Mede dankzij onze superlieve kraamverzorgende verliep de eerste week thuis met onze baby uitstekend en relaxt.
In het zonnetje
Ik heb staan janken toen de kraamweek er op zat en zij wegging. Maar ja, zij moest door… naar een volgende baby. Want in Nederland worden gemiddeld 465 kinderen per dag geboren! Klinkt als heel veel toch?!
Net als voor ons, is voor andere ouders van pasgeboren baby’s, het werk van de kraamverzorgende in de eerste week na de bevalling onmisbaar. Weet je dat Nederland het enige land ter wereld is met deze geweldige service en een kraamweek. Uniek: de kraamverzorgende die ouders helpt met de verzorging van de baby. Daarom vind ik de campagne ‘Bedankt, Kraamverzorgende’ zo terecht. Bekijk zeker deze integere video over dit bijzondere en nuttige beroep. Mooi he?!
Onlangs was het zelfs de Dag van de Kraamzorg en dit vieren wij op Gaaf voor Kinderen nog wat langer, en wel met een speciale actie! AFGELOPEN 
Maak kans op 1 van de 3 maandboxen van Pampers! 
 
Nu ik er terugdenk aan de eerste week met ons zoon en drie jaar later met onze dochter komen er veel bijzondere momenten terug. Ik heb superveel aan de tips van onze kraamverzorgende gehad - wij hadden het geluk twee keer dezelfde topper te krijgen.
 
Vraag: welke tip van jouw kraamverzorgende is voor jou het meest waardevol?
Noteer jouw reactie voor 1 oktober op het formulier.
 
Suzanne uit Grootebroek.