Creatief

Klimmen, springen, glijden… op een krokodil

Op de crèche had ik al eens gespeeld met zo’n stoere, paarse olifant. Nu we van bObles de krokodil mogen testen komt dat speel-gevoel weer helemaal terug. Samen met mijn broer leven we ons uit met het testen van de kleurige, multifunctionele Tumbling Animals van Bobles.

We ontvangen de paarse krokodil, keurig in een plastic hoes/tas met een boekje wat je allemaal met dit design meubel kunt doen. Nou, ik zie het niet als een meubel hoor, behalve dat het op een trapje lijkt. Dit is gewoon gaaf speelgoed! Ik loop de drie treden op, maar eigenlijk is het nog leuker om de krokodil om te draaien zodat het een soort glijbaan wordt. Dan komt mijn broer de kamer in en ziet in deze bObles krokodil meer een soort wiebel-skateboard. Samen maken we coole moves op de platte (onder)kant. Ik pak de brochure er eens bij en zie allemaal plaatjes hoe je de krokodil (en alle andere Tumbling Animals) kunt gebruiken. Ik maak er een hoger trapje van door de krokodil op zijn snuit te plaatsen. Nu even heel goed concentreren en mijn evenwicht vinden. Als ik twee krokodillen zou hebben zou ik nu een soort steltenlopen kunnen doen. Oeps, onze kroko valt keihard op de grond en ik beland er naast (dat doet maar een klein beetje zeer). Het EVA schuim waarvan de Tumbling Animals zijn gemaakt is sterk en ook nog eens milieuvriendelijk. Bovendien getest op veiligheid voor kinderen. We hebben de grootste pret met onze paarse krokodil en we gebruiken ‘m voor van alles. Vooral om te spelen, maar ’s avonds als ik mijn tanden ga poetsen gebruik ik het als krukjes, een opstapje naar de wasbak dus. Na het zien van het filmpje krijgen we nog meer ideetjes hoe we met de bijzondere krokodil kunnen spelen. Super leuk!

 

Over de bObles

De Tumbling Animals zijn in samenwerking met de Deense fysiotherapeut Louise Haervig ontworpen. Ze hebben, elk op hun eigen manier, positieve invloed op de lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Bijvoorbeeld: De unieke trap functie van de bObles krokodil verbetert de spierkracht en de balans van het kind. Gebruik hem als een evenwichtsbalk voor het oefenen van de oog-voet coördinatie en te begrijpen waar iets begint en eindigt. Op zijn kop heb je een schuin oppervlak met een wip-wap functie waarbij het kind zijn evenwichtsgevoel kan uitdagen. Gaat het kind in deze positie op zijn buik op de krokodil liggen versterkt het zijn nek- en rugspieren. De Tumbling Animals zijn ook prima met elkaar te combineren. Probeer de Krokodil eens in combinatie met de vis, deze kan als extra stap worden gebruikt. Ze zijn ook heel praktisch thuis in te zetten. Zo is bijvoorbeeld de vis handig als krukje in de keuken, de krokodil als opstapje bij de wasbak of de slang als bijzettafeltje naast de bank. De krokodil is er in de kleuren blauw, jade, paars en roze.