Creatief

Inkt spuiten

Crayola vraagt aan Gaaf voor Kinderen of wij een box met een groot kartonnen speelhuis en vele Crayola producten willen testen. Zelfs de Marker Airbrush - uitgeroepen tot ‘Speelgoed van het jaar 2014’ in België – waarmee we graffiti’s kunnen sprayen zit in het pakket. Gaaf! Wij gaan dus creatief aan de slag. Op de Facebook pagina van Gaaf voor Kinderen kun je een filmpje vinden waar wij de Crayola Marker Airbrush testen.

Graffiti!

Maar hier onze review… We pakken de doos met de Marker Airbrush uit en lezen de gebruiksaanwijzing. Het lijkt even ingewikkeld, maar dat blijkt het totaal niet te zijn. Je haalt gewoon de dop van de dikke stiften af en steekt deze in de houder, daarna haal je de hendel over zodat de stift stevig op zijn plek blijft. Daarna wordt het pompen. Zo’n 10-15x. Pien van 5 jaar vindt dat nog wat zwaar, maar Mees van 8 helpt. Het blijkt ook veel handiger te gaan als we de pomp op de grond of stoel zetten. Op die manier hoeven de kids niet boven hun ‘macht’ te pompen. De inkt in de stift staat nu onder druk… als we de knijper van het ‘pistool’ over halen sprayt de inkt prachtig op het papier. Of op het kartonnen huis. Er zijn sjablonen bijgeleverd (eerst even aan de slag met de figuren van karton uit het sjabloon te drukken) en dus maakt Mees een haai en Pien een zonnetje. Schitterend. Wij begrijpen wel dat dit innovatieve speelgoedartikel is genomineerd in België. Het verdient in Nederland eigenlijk ook een nominatie, vinden wij! Wij maken de mooiste graffiti kunstwerken op papier. In de beschrijving staat dat het ook op  textiel en op het raam kan. Wie weet gaan we dat een volgende keer doen! Want de kleuren van Crayola inspireren.

 

Kleuren beste stimulans voor creativiteit bij kinderen

Crayola laat in een persbericht weten: “Moeders in Nederland met kinderen tussen de twee en zes jaar oud zijn het eens dat tekenen en schilderen (88%) de beste activiteiten zijn om de creativiteit van hun kind te bevorderen. Nog meer dan het spelen met bouw- en constructiespeelgoed (75%) en puzzelen (61%). Ook de ruimte krijgen om creatief bezig te zijn en het opbouwen van zelfvertrouwen vinden ouders belangrijk voor de ontwikkeling van hun kind. Dit blijkt uit onderzoek van Crayola. Juist door zijn of haar fantasie de vrije loop te laten, ontwikkelt een kind de talenten om later succesvol te worden. Onder het mom van ‘laat jouw kleuren leven’ daagt Crayola daarom alle kinderen uit om eindeloos te dagdromen en op avontuur te gaan. De grote mensen wereld kan nog wel even wachten, toch?”