Creatief

Ontwerp je eigen sieraden

Heb je die trailer van Studio Bijou al gezien? Niet? Klik dan snel hier op YouTube. “Ontdek je talent!”, zeggen ze. Nou, dat hebben wij gedaan. Gaaf voor Kinderen heeft deze doos Studio Bijou van Ravensburger namelijk getest. Zelf sieraden ontwerpen vinden wij gaaf! Helemaal met deze creatieve set. Dochter Pien is bijna 6 jaar en op de doos staat 7+. Toegegeven, het is soms wat lastig voor haar, maar een helpende moederhand doet wonderen. Bovendien, mama vindt het ook erg leuk om creatief bezig te zijn. Eerst gaan we aan de slag met het in elkaar zetten van het So Styly sieradenatelier. Pien plakt de glinsterende decoratiestenen op het atelier en mama zet alle gereedschappen in elkaar. Klaar om te starten!

 

Kneedbare boetseerklei

We beginnen met het potje paarse boetseerklei. We passen de hoeveelheid af met het kuiltje naast het vormpje wat we willen gebruiken. Zo pak je nooit te veel of te weinig klei. Die klei voelt trouwens lekker soepel aan. We volgen alle instructies uit het boekje op en beginnen met gewoon, simpele ronde kralen. Eerst even met de hand een balletje maken en dan heen en weer over het sieradenatelier. Dan het stokertje door de klei, zodat er straks een mooi gaatje in de kraal zit om aan een draadje te rijgen. Dan gaan we door naar de 3D vormen. Pien maakt een hartje van klei om straks aan een armband te hangen. Het stokertje gaat er door en de klei blijft in het vormpje drogen. Dat wordt circe 24 uur wachten voor de klei droog is. Wij gaan verder met de vormjes om een ring te maken. Die wordt een ander kleurtje klei. Groen, wit of roze. Pien kiest roze en ook het vormpje van een bloem. Dan is het een kwestie van de klei afpassen, in de vorm drukken, glad rollen aan de bovenzijde (straks de onderkant) en het plastic vormpje van de ring in de klei drukken. Ook weer 24 uur wachten. We maken nog wat kralen op het werkstation en laten alles drogen op de tweede verdieping. Deze verdieping is bedoeld om de bijgeleverde gereedschappen als kwast en vormpjes in te bewaren én de kralen te laten drogen. 

Zonder geknoei

Na een middag en nacht wachten starten we ’s ochtends met schilderen. De kralen zien er prachtig uit! De decoratie voor de ring moeten we nog een keer over doen. Die bleek nog niet genoeg gedroogd. Het schilderen doet Pien in het kralenboogje, zodat er aan beide zijden geschilderd kan worden zonder geknoei. Ook het versieren, met veel glitters, gebeurt op de boog. Na weer een paar uur wachten, eindigen we met een laagje lak om de kraal mooi stevig te maken. Leuk zijn ook de hangertjes waarbij je kunt kiezen uit verschillende vormpjes. Er is er zelfs één waarbij je in een amulet een foto kunt plakken. Met deze persoonlijke hanger maak je altijd wel iemand blij. Dan het elastische draad door de kralen en klaar zijn de kettingen en armbanden. Wauw! Wij gaan onze eigen sieradenlijn maken…