Creatief

Getest: Blopens

Ik zag ze in een tv-commercial al langskomen: Blopens. Het ziet er heel gaaf uit. Je blaast op de achterkant van een soort stift en maakt zo een ‘spettertjes’ tekening met behulp van een sjabloon. Gaaf voor Kinderen-tester Pien (6) pakt de Blopens Dieren set uit en er komen tien gekleurde pennen, zes sjablonen van karton en een handleiding uit de verpakking. Wat een grote doos voor relatief weinig spullen. Papier om haar creatie op te maken moet uit eigen knutselkist komen.

Artistieke effecten

De dieren sjablonen zijn prachtig, een leeuw, tijger, papegaai, vis, schildpadden en een zebra. Pien wil starten met de schildpadden, maar eerst moeten het gestanste karton uit het sjabloon worden gedrukt. Heel voorzichtig. Bij de zebra gaat dit knap lastig, de streepjes zijn smal en het karton lijkt wel net even te dun om de vorm er uit te drukken. Als dat is gelukt en het sjabloon op een vel wit papier ligt is het tijd om de Blopenpen te verkennen. Na enig bestuderen van de tekeningen op de verpakking en de handleiding is het een duidelijk verhaal: Dop van de pen, stift omdraaien en goed in de huls klikken zodat het puntje van de stift voor de opening zit en de achterkant op de pen drukken. Blazen… en wauw. De inkt vernevelt over het sjabloon. Pien probeert alle kleuren en maakt een prachtige creatie. Als je de pen dicht bij het papier houdt is de inkt voller en als je van verder af blaast krijg je mooie spettertjes. Het levert artistieke effecten op en als we het sjabloon optillen: een waanzinnig kunstwerkje. Trots wordt de airbrush-tekening met schildpadden en de zebra aan papa en broer Mees getoond. Zij willen ook de Blopens proberen. Zij maken een stoere tijger, in alle kleuren van de regenboog. Lekker creatief.

Koninklijke Jumbo laat weten: “Blopens is volkomen veilig voor kinderen. Door te blazen wordt een dunne, niet giftige, nevel verspreid op het papier. Het is niet mogelijk de inkt uit de pen op te zuigen. Indien de nevel onverhoopt op een ander oppervlak terecht komt dan op het papier, dan is dit geen probleem. De inkt is eenvoudig te verwijderen. Niet alleen stimuleert Blopens de creativiteit en het concentratievermogen van kinderen, het blazen is ook goed voor de ontwikkeling en training van de mondspieren en wordt daarom ook gebruikt door logopedisten.”

Pien is overtuigd en gaat alle dierensjablonen proberen. Het is een succes. We zijn nu heel benieuwd naar de speciale editie van Blopens Frozen (vanaf mei beschikbaar).