Creatief

Magische microscoop

“Kom snel kijken… wauwww, een dode spin. En ieeuww, die poten zijn écht groot”, roept Mees (9) overenthousiast. Hij heeft de ScienceX® Smartscope in elkaar gezet. Een doos voor onderzoekers. Bij het in elkaar zetten van de Smartscope had hij wat hulp nodig van zijn vader, maar daarna is het kinderlijk eenvoudig. Kwestie van een mobiel met een camerafunctie op het goede punt neerleggen, scherpstellen en vergroten. Mees heeft snel in de gaten hoe de microscoop werkt en hij duikt de tuin in om eerst blaadjes onder de loep te leggen, maar daarna volgen dood gevonden insecten en veertjes.

 

Zonder app

Het is magisch hoe je met de Smartscope en je camerafunctie van je mobieltje of tablet zó goed een vergroot en scherp beeld kunt krijgen. Dat alles zonder app. Het gave: je kunt zelfs foto’s maken van alles wat je onder je loep krijgt. Als je de lenshouder verschuift, kun je kiezen tussen twee verschillende vergrotingen. De lichteenheid kun je uitnemen. Heel handig, want op deze manier kun je jouw voorwerp zowel van bovenaf als van beneden belichten. Grote en ondoorzichtige voorwerpen kun je namelijk het beste van bovenaf belichten. Waterdruppels of zoutkristallen kun je het beste van onderaf belichten. Deze tips lezen wij in de handleiding vol leuke weetjes.

Gaaf voor Kinderen is enorm enthousiast over deze bijzondere microscoop! Het heeft een zeer terecht nominatie gekregen bij de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2015.

 

Met de ScienceX® Smartscope leer én ontdek je spelenderwijs alles over de natuur.

Die microscoop is overal toepasbaar, in je huis (denk aan munten of tijdschriften), in de tuin (denk aan blaadjes, aarde en een dood beestje) maar ook in het bos (insecten, bladeren en naalden), het strand (zeewier, zoutkristallen of zand) of gewoon in een grasveld (bloemen en grassen). Laat je fantasie vooral de vrije loop, want je kunt heel veel onderzoeken. Meer informatie vind je op www.ravensburger.nl.