Creatief

In de turbostand tekenen

Ik kreeg Teken Turbo in de feestelijke decembermaand, maar het zou ook een perfect verjaardagscadeau zijn. Ik speel het in ieder geval graag en vaak en ik weet zeker dat mijn vrienden ook zullen lachen als we dit gaan spelen op mijn kinderfeest. Teken Turbo kun je namelijk gewoon even leuk tussendoor spelen, tot met 10 personen. Daarna gaan we naar het zwembad.
Terug naar het snelle tekenspel. Eigenlijk zit er niet zo heel veel in de doos: een pen met timer, een tekenblok, een dobbelsteen en kaartjes.
Klaar voor de start
Gooien met de dobbelsteen. De kleur van de dobbelsteen bepaalt wat jij gaat tekenen! Op de kaartjes staan alle kleuren (rood, geel, groen, paars en blauw) van de dobbelsteen en met de gegooide kleur ga jij aan de slag. Heb je het vraagteken dan mag je zelf weten welke kleur je neemt. Bijvoorbeeld bij groen = een dierentuin. Of geel = met je ogen rollen. Ai, dat is meteen een lastige. Het is dus de bedoeling dat je gaat tekenen wat er op het kaartje staat. Dat is nog lang niet alles, want je activeert de timer op de pen… dan heb je 10 of 15 seconden (net wat jij instelt) om te gaan tekenen. De rest mag raden wat je tekent. Pfffieuw, 10 seconden zijn zo om. De pen verdwijnt langzaam terug in de huls. Is het niet geraden en is de stift in de pen verdwenen dan mag je het kaartje aan de volgende doorgeven. Hij/zij gaat verder met je tekening. Zelf mag je niet meer raden, maar de rest wel. Wie het snelst in de turbo kan tekenen of het best kan raden wint Teken Turbo.
Goedgekeurd door Gaaf voor Kinderen!
Wil je zien hoe je dit snelle tekenspel kunt spelen, dan surf je nog even naar YouTube.