Creatief

Zelf armbanden maken


Ik heb al heel wat armbandjes cadeau gehad. Maar écht zelf een armbandje maken… dat heb ik nog niet vaak gedaan. Okay, ik heb wel eens geknutseld met Peppa big of K3 en een armbandje gemaakt. Maar dat waren kinderarmbandjes. Nu wil ik een echt, stoer meidenarmbandje maken. Met de Bracelets Factory moet dat helemaal goed gaan komen. Klein ‘puntje’: ik ben 7 jaar en op de verpakking staat 8+. Een creatieve en helpende moeder is dan dus handig…


Standaard in elkaar
Aan de slag met het weef-, knoop- en vlechtgetouw om je eigen geknoopte armbandjes en kralenarmbandjes te maken. Eerst zetten we de paars/roze standaard in elkaar en dan mag ik in het boekje kiezen welk soort armband we gaan maken.

Er is veel keus, van knopen tot kralen vlechten. Wij hebben het nog niet eerder gedaan, dus bekijken we op YouTube een paar filmpjes. Te beginnen met de techniek om armband Ella en Mia te maken.

De uitleg staat ook in het boekje.

 

 

Kralen klaarleggen
Ik kies wit garen om in het weefgetouw te spannen en geel garen om de kralen aan te rijgen. We pakken het zakje kralen erbij en kiezen de kleuren uit het voorbeeld. Dat is handiger, want als we het voorbeeld uitknippen en onder het weefgetouw leggen, kunnen we precies aftellen hoeveel kralen er waar moeten. We spannen de garen en willen van start met het rijgen van de kralen. In de gebruiksaanwijzing staat dat we de draad in een laagje ‘was’ (bijgeleverd) kunnen dopen. Maar dit zit nog zo goed verpakt in een zakje en wij willen voorlopig één armband maken… wij verzinnen zelf dat je het garen ook van wat nagellak kunt voorzien en zo een stevig puntje aan het rijggaren kunt maken. Het werkt! Ik vind het lastig en het is best een klus om de juiste kralen op positie te krijgen, maar het lukt mama wel. Als ik iets ouder ben, kan ik zelf gemakkelijker kralen rijgen en weven. Nu heb ik vooral de kralen klaargelegd. Ook belangrijk. En het resultaat wordt gaaf. Nu de armband vastmaken en met een slotje sluiten. In de Bracelets Factory zijn meer dan 1000 kralen en accessoires te vinden, dus ik kan eindeloos variëren.
Wij hebben mijn eerste armband net iets te lang gemaakt. Mama past ‘m. Morgen gaan we dus nog een eigen armband maken, een kleinere. En wie weet kunnen we na een paar keer oefenen de ingewikkelde knoop- en vlechtarmband Emma (een Braziliaanse armband) maken.

 


Maak ook zo’n coole armband, en nog één, en nog één.
Er zijn ook verschillende instructiefilmpjes zodat kinderen met de Ipad of op de computer stap voor stap één van de ontelbare ontwerpen kunnen maken. Kijk zelf maar eens op: www.ravensburger.nl