Creatief

Natekenen

Tekenen is gaaf! Ik kan heel goed hartjes tekenen en een huis, maar ik zou zo graag eens een mooie bloem of hond tekenen. En dat is dus lastig(er). Hoewel, ik heb nu de nieuwe manier van tekenen ontdekt… natekenen via een projectie op het vel papier. Het is even oefenen met het apparaat (de Crayola Picture Perfect) maar ik maak nu reusachtige rozen en mooie margrieten op papier.
Teken als een echte professional
In 2015 is de Crayola Picture Perfect genomineerd voor Speelgoed van het Jaar, in de categorie 8 & 9 jaar. Gaaf voor Kinderen zit in de vakjury en heeft op de testdag voor de nominaties heel wat getekend en geoefend. Want het klinkt heel eenvoudig: “De Picture Perfect projecteert een beeld op papier waarmee het gemakkelijk wordt om zowel 2D- als 3D producten en zelfs beelden van smartphones en tablets precies na te tekenen.” Toch vergt het wat oefening, zeker als de lichtinval niet helemaal goed is. Maar als de projectie goed staat afgesteld, dan is het resultaat geweldig. Je kunt dan alles natekenen wat je maar wilt. Als jury lieten wij weten: “Dit is een nieuwe manier van tekenen. Maak een foto met je telefoon en teken die na. Elk voorwerp kun je natekenen.”
Deze uitgebreide set heeft alles wat jonge kunstenaars nodig hebben om hun creaties te schetsen en in te kleuren. Een nieuw soort tekentechniek, namelijk overtrektechniek door middel van projectie op je tekenpapier. Wij zijn fan!