Creatief

Natekenen met Xoomy

 

Als jij – net als Pien (7) – dol bent op tekenen, dan is de Xoomy® Pocket ook vast iets voor jou.

Waarom? Nou, omdat je met dit kleine nateken-machientje hele mooie tekeningen kunt maken. En doordat het een pocket-formaat heeft, kan het overal mee naar toe. Ideaal dus om mee op reis te nemen en tijdens de reis grappige verhalen te tekenen.
Hoe het werkt
Het kleine apparaat werkt eigenlijk hetzelfde als de grote variant. Kies een figuur uit de 12 bijgeleverde filmpje (schijfjes met een afbeelding), leg het op de tekentafel, klik het lampje aan, stel de zoom in en teken na. Oh ja, wel eerst even batterijen (3x AA) in de tekentafel doen. Het is wel handig om dit van te voren te doen want het is een beveiligd klepje (met kopschroefje).

Goed voor de lens
Het papiertje kun je een beetje vastknijpen zodat het goed voor de lens en het filmpje met afbeelding blijft zitten. Lampje aan, in of uitzoomen... Nu is het een kwestie van natekenen met een pen, potlood of stift. Daarna lekker inkleuren.

Pien heeft een grappig nijlpaard gemaakt, een hond, een koe, een vierkant geblokte panter. En ga zo maar door. Succes gegarandeerd. 

De Xoomy® Pocket is een tekentafel op reisformaat en verkrijgbaar in vier varianten: dino’s, crazy animals, Manga (Japanse striptekenkunst) en Ghost. Wij hebben ‘crazy animals’ uitgetest. Onze conclusie: zeker Gaaf voor Kinderen!