Creatief

Kunstwerk kleien

Kleien is bij veel kinderen een geliefde bezigheid. Op onze crèche heb ik de kinderen heel veel zien kneden en kleien. Hompen werden bolletjes of wormen, maar nog niet echte vormen. Thuis gingen wij dan aan de slag met onze eigen, zachtere klei. Kijk, dat vormt al wat makkelijker.

Kleifiguren op safari
Maar nu met Doopy wordt het de jonge handjes nog makkelijker gemaakt om een kunstwerk te kleien. Een briljant en eenvoudig idee voor kinderen vanaf 3 jaar. In de verpakking zitten diverse repen gekleurde klei. In onze doos met thema Afrika bijvoorbeeld geel (voor de leeuw), oranje (voor de giraffe), wit, paars (voor het nijlpaard), rood en blauw (voor de aap). De klei is soepel te snijden en te kneden. Via de bijgeleverde kartonnen zien jonge kinderen stapsgewijs hoe ze het safaridier kunnen maken. Wij proberen de giraffe en snijden de klein door midden. Dan maken we twee bollen en pakken dan het karton met uitdrukbare sjablonen erbij. Voorzicht halen we het hoofd en de poten uit het karton, steken dit in de bollen klei, staart er in.

Wauw, een prachtig kleikunstwerk. Zonder vieze handen en met groots resultaat! Wij kleien verder en maken een olifant, nijlpaard en leeuw. Er is ook een karton met een safariprint. Deze zetten wij neer en zetten de kleifiguren er voor… gaaf!