Creatief

Maak je eigen sieradenlijn

De tv-commercial van Gel-a-Peel is bij ons thuis al heel wat keren langs gekomen. En al die keren riep de 7-jarige dochter: “Die wil ik!”. En ik begrijp haar wel. In juni, tijdens het jureren voor de nominaties van Speelgoed van het Jaar 2016, was ik al zeer positief verrast door Gel-a-Peel. De snelheid waarmee je echt gave sieraden kunt maken die ook nog eens relatief sterk zijn (en dus langer dan een paar dagen echt interessant blijven voor kinderen) vind ik top. Meiden vanaf een jaar of 9 kunnen nu creatief aan de slag en een eigen sieradenlijn ontwerpen.

Genomineerd
In de categorie 8 & 9 jaar is de Gel-a-Peel Deluxe set genomineerd voor Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2016. Tijd dus voor een test door meisjes in deze leeftijdscategorie. Dit is de reactie over de Deluxe set: “Je kunt zelf oorbellen maken met de sjablonen. Ik heb mooie hangers gemaakt. Het gaat heel makkelijk. Je spuit de ‘gel’ in het ontwerp en als het hard is kun je het dragen.” Een andere reactie: “Ik heb armbandjes gemaakt. Met het sjabloon kun je smalle of hele brede armbanden maken in allemaal vormen. En je kunt uit heel veel kleuren kiezen. In de set zijn vijf kleuren maar je kunt ook aanvulsets kopen. Ik heb voor iedere outfit een ander armbandje.” In de reclame hebben de meiden gezien dat je een telefoonhoesje kunt maken en dat zouden zij ook wel willen. Dat is een andere set, maar het is duidelijk dat deze Gel-a-Peel Deluxe set al erg in de smaak valt.

  

Design, droog, peel, draag
Wij vinden de Gel-a-Peel een succes. Simpel gezegd werkt het zo: Je maakt met de gelkleurtubes met siliconengel een sjabloon, je laat het drogen en dan peel je het modeaccessoire los. Dan: dragen maar! Van oorbel tot armband en van diadeem tot sleutelhanger. Er zijn diverse Gel-a-Peel sets, zoals de Starterset. Dit is de perfecte manier om kennis te maken met Gel-a-Peel! In deze set zit 1 geltube (met keuze uit de kleuren lichtroze, violet, felroze of puur goud). De 8 ontwerpsjablonen en het decoratieve spuitmondje helpen je op weg. Binnen no time is de eerste armband gemaakt. Er is ook een Set met accessoires, voor meer creatieve opties (en 3 geltubes, met keuze uit diverse felle neon- of zachte glittergel kleuren). Dan is er de 3D Ontwerpstation. Hier kunnen de jonge ontwerpsters alle Gel-a-Peel spullen netjes in opbergen en 3D accessoires maken (en hiermee kun je dus een telefoonhoesje maken). En dan is er de Deluxe set, welke wij hebben getest en Gaaf voor Kinderen vinden.

 


Gaaf om nog even te weten
De toelichting van ontwikkelingspsycholoog zoals omschreven staat op Speelgoed van het Jaar:
Het is leuk om mooie dingen te maken en ook nog eens zelf te dragen. Kinderen kunnen zo een stukje creativiteit beleven, trots zijn op hun kunstwerkjes en lof oogsten van ouders en leeftijdgenoten. Goed voor het zelfbeeld en het zelfvertrouwen. Kinderen zullen de neiging hebben om vooral volgens de sjablonen te werken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Wanneer ouders hun kinderen aansporen/inspireren om ook hun eigen fantasie te gebruiken en zelf dingen te bedenken, dan kan de creativiteit een extra dimensie krijgen met dit speelgoed. Gel-a-Peel bevordert de fijne motoriek en oog-handcoördinatie en het geduldig en beheerst werken.

 

Gel-a-Peel is bestemd voor kinderen vanaf 8 jaar en is vanaf nu verkrijgbaar in de speelgoedwinkel en bij Bol.com. Voor meer informatie, bezoek www.Gel-a-Peel.com.


In de Gel-a-Peel ontwerpstation kunnen jonge ontwerpsters alle Gel-a-Peel spullen netjes opbergen en 3D accessoires maken. Geef je creatie vorm op papier en plaats deze daarna in het 3D-sjabloon. Bevestig het 3D-sjabloon in het ontwerpstation en je bent klaar om jouw design over te trekken. Met de bijgeleverde 3D-sjablonnen kan je gepersonaliseerde telefoonhoesjes (iPhone 5 & 6), sleutelhangers en potlooddopjes maken. Het ontwerpstation is een complete set met 4 geltubes, diverse decoratieve spuitmondjes en accessoires om oorbellen en sleutelhangers te maken.