Creatief

Potjes bakken

Ik weet (bijna) wat ik later wil worden… pottenbakker! Tenminste, als dat net zo lekker en eenvoudig gaat als met de Pottery Cool pottenbakstudio.
4 pads klei
Wij hebben de Pottery Cool getest en het doorstaat onze test ruim. Het is Do It Yourself-speelgoed, maar je wordt wel een handje geholpen dankzij 4 pads klei en voorgevormde mallen. Ideaal, het kan bijna niet mislukken. En dat is fijn voor jonge meiden. Al zien wij die ook niet aan een grote pottenbakplaat zitten draaien aan een homp klei. Dat is te lastig. Vandaar dat wij blij zijn met de introductie van Spin Master’s pottenbakstudio.
Hoe het werkt?
In de Pottery Cool verpakking treffen we een gemotoriseerde draaischijf (op batterijen). Kijk, dat is al stap één van ‘handig voor kinderen’. Tegelijk is het lastig om te geloven dat een plastic draaischijf goed zal werken bij het pottenbakken. Maar, zo blijkt later, het gaat gewoon hartstikke goed.
Dan vinden we vier verschillende mallen en vier, ronde plakken klei. Het is luchtdrogende klei lezen we in de handleiding en dat maakt het pottenbakken tot een relatief snel af te ronden project. Nu is het een kwestie van de voorgevormde plak klei over een mal te draaien. Er zijn diverse vormen en groottes om bijvoorbeeld een pennenbakje te maken of telefoonhouder. We leggen de mal met klei op de schijf die dankzij een sterke batterij goed draait (okay, niet te hard duwen). De klei is wat droog om zo te boetseren, dus sprayen we het wat nat. Als er een klein scheurtje ontstaat, maken we het nog wat natter. En dan, hebben we een beeldig bakje. Of potje. Als het droog is gaan we met de kleurrijke metallic verf aan de slag en is het resultaat verbluffend.
De vier plakken klei zijn tot prachtige potjes gevormd voor we er erg in hebben. En nu is het pakket op. Gelukkig zijn er refill pakjes te koop en kunnen we nog meer bottenbakken. Een vaas bijvoorbeeld.