Creatief

Bouw je eigen website

Minecraft, Fifa voetbal en Instagram checken… Als 10-jarige doe ik het graag en vaak. Maar zelf een site bouwen. Hmmm, lijkt mij lastig. Tot ik het boek van Uitgeverij Meis & Maas ontving: Creëren met code – bouw je eigen website. Interessant!
Aan de slag
Het klinkt ingewikkeld en dat is het stiekem ook een beetje. Al is dit eerste officiële handboek, geschreven door de CoderDojo mentor Clyde Hatter en oprichter Bill Liao, speciaal voor jonge internetgebruikers gemaakt. Je hebt hiermee alle informatie in handen om je eerste eigen website te bouwen. Het enige dat je nodig hebt is een computer en dit boek! Oh en ook wel belangrijk… discipline. Zowel om te bouwen maar ook wordt er voor in het boek gewaarschuwd ‘online veiligheid voor jonge gebruikers’ met tips, zoals ‘geef nooit je echte naam’ en ‘vertel nooit iemand op welke school je zit’. Okay, ik houd mij aan deze tips en ga verder aan de slag.
Nanja-tip
Eerst leer je de Nanonauten kennen. Eigenlijk zijn dit ninja’s die een muziekband vormen. Zij hebben een eigen Dojo Nano opgezet en geven je tips over hoe je een website bouwt met HTML, CSS en JavaScript. Om eerlijk te zijn klinkt het wat abacadabra voor mij, maar er wordt stapsgewijs uitgelegd wat ik kan doen. En het lukt! Meestal… als ik per stap doe wat de ninja’s doen dan maak ik een pagina online. En lukt het even niet, dan volg ik de ninja-tip en lukt het vaak alsnog. Gaaf! Ik ga nu snel bedenken over welk onderwerp ik een site wil maken…
Op www.meisenmaas.nl/boeken lees je nog veel meer over CoderDojo. Bouw je eigen website is het leukste programmeerboek voor kinderen vanaf 9 jaar.