Creatief

Ninja spelen

Kinderen houden van ravotten en wilde spelletjes. Dat lezen we in een mailberichtje van New Book Collective. En we geven ze gelijk!
Een potje ravotten met je kind is plezier maken en samenwerken.
Net zoals ninja’s dat doen.
Trek- en duwspelletjes voor kinderen
In het boek Nelsons Ninjaboek worden in 20 trek- en duwspelletjes leuke oefeningen gedeeld om van je kind een échte ninja te maken. In het ninjaboek staan niet alleen tekeningen en uitleg hoe je de oefeningen kunt doen, het is ook grappig verpakt in een verhaal. Wij starten met het speelboek en lezen dochter Pien van 8 jaar voor. Al snel wil zij zelf aan de slag met het boek, een soort mindfullness. Hoe zij een ninjamasker kan maken met een trui laat zij nu voor wat het is, Pien gaat de ninjatraining doen en doet de ‘ohaioo’, de ‘jahatsoe’ en de ‘daraakoo’. 
 
Spelen met papa
Ze is een tijd zoet met allerlei oefeningen… en dat terwijl er op de tekeningen te zien is hoe je juist kunt samenwerken. Dan komt papa thuis. Yes, daar had zij op gewacht! Hij krijgt amper de tijd om sportkleding aan te trekken… want het ninjakonijn moet worden uitgevoerd. En daarna de drakentaxi. Als ze moe zijn weet Pien het stappenplan om een ninjazwaard te maken in het boek te vinden. Aan de slag dus met een krant en plakband. 's Avonds spelen we met een het gezin 'het ninja tornooi' een (bord)spel waarmee je je ninjavrienden uitdaagt. Gaaf!
 
Ninjaboek
Het verhaal in het ninjaboek is leuk, net als de tekeningen. Maar bovenal, is de training die stap voor stap wordt uitgelegd erg fijn om te doen. Zowel voor volwassenen als het kind (op de flap van het boek staat "voor kleuters vanaf 4 jaar en alle (bijna) grote mensen). Leuk en leerzaam! 
AFGELOPEN gaaf voor Kinderen geeft het Nelsons Ninjaboek weg! 
 
Maak kans op het ninjaboek met 20 trek- en duwspelletjes om samen met je kind te ravotten en het huis door te rollebollen.
Vul voor 10 september 2017 in waarom jij wilt winnen en wat jij in een ninjatraining wilt leren.
 
De online winnaar is

Kaj G uit ‘s -Hertogenbosch

 

[Form winactie not found!]

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars ontvangen bericht van ons.