Creatief

Denken en doen

“Mam, mag ik knutselen?!”, is bij ons thuis een veelgehoorde vraag van de 8-jarige dochter Pien. Ons creatieve meisje heeft al heel wat kleurplaten bewerkt, schoenendozen omgetoverd tot kijkdoos, armbandjes geknoopt, kralen geregen en tasjes gepimpt. Toch blijft zij het liefst met kleurplaten bezig, en dan het allerliefst met mode popjes. Het nieuwe Mijn Modefabriek kleurblok voor meiden is dus helemaal in haar straatje!
Kleurblok voor meiden
Wat is het Kleurblok voor meiden: Mijn Modefabriek? Dat gaat Pien testen! Haar eerste ervaring was via een live stream op Facebook te zien. Klik hier om het terug te kijken.
De cover van het kleur- en doeblok spreekt haar aan, al is roze niet meer zo heel erg haar kleur. Het is het modemeisje met gele hoed en korte short wat Pien meteen opvalt. De luchtballonnetjes met schoenen, zonnebrillen, sieraden en beach looks spreken haar direct aan. Ze gaat aan de slag met modetrends, in haar eigen kleuren.
De eerste kleurplaat is zo gevuld en de pagina’s met koffers, brillen of sieraden worden ook bewerkt met viltstift. Waarna de schaar er in gaat. Eerst worden de pagina’s voorzichtig uit het blok gescheurd (wat eenvoudig gaat met de geperforeerde zijde) en dan worden de mode accessoires uitgeknipt en opgeplakt.
Conclusie van Pien: een gaaf kleurblok met veel mooie tekeningen en mode meisjes.
 
Puzzelen voor meiden
We testen daarna het nieuwe blok van Denksport Junior: Puzzelblok voor meiden, met gratis stickers (van 8 tot 12 jaar). Even denken we dat het puzzelwerk misschien iets te lastig is voor de 8-jarige, maar er blijkt een trucje… op iedere achterkant van de pagina is de oplossing te vinden. Nu is de verleiding wel groot om snel om te slaan, maar Pien bedenkt toch dat het leuker is om zelf een puzzel op te lossen dan een antwoord over te nemen. Ze scheurt heel wijs een pagina uit het blok (ook weer met perforatie rand) en legt het op tafel (zonder om te draaien).
De puzzels zijn lekker divers; van doolhoven en tekenopdrachten (spiegelopdrachten en kleur de vakjes) tot symboolwoordzoekers en zoek de verschillen. Ze geniet zichtbaar.
Uniek aan het blok is dat de sudoku’s opgelost kunnen worden aan de hand van stickers!
 
Pien haar review en cijfer: 8,5 want het is een gaaf puzzelblok speciaal voor meiden. Met veel verschillende puzzels met dingen die meisjes leuk vinden, zoals make-up en kleding.
 
AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag van Denksport blokken weggeven! 
 
 
Deze twee blokken van Denksport voor kids! zijn gaaf om alleen te doen, of met een vriendin (of met mama als het iets te lastig blijkt te zijn).
 
Je kunt een jaarabonnement nemen en ontvangt dan 4 maal per jaar een exemplaar thuis.
Of je koopt het in de (boek)winkel en de Denksport webshop.
 
Om over na te denken…
 
Gaaf om te weten:
Meer dan 65% van de Nederlandse bevolking boven de 15 jaar puzzelt (bron: NIPO).
 
Op 3 oktober 1930 bracht Keesing als eerste in Nederland een puzzelboekje uit. Bijna 87 jaar later voegt Denksport het merk Denksport Junior toe aan de Denksport-familie. In 1913 was het Denksport die de eerste kruiswoorduitgave in Nederland op de markt bracht.
 
Puzzelen is niet alleen voor volwassenen, dat blijkt wel uit de populariteit van Denksport Junior. Kinderen leren op een speelse manier via puzzels de woordenschat uit te breiden en denkvermogen te vergroten.
 
Nieuw in de Junior-collectie zijn 2 titels speciaal voor Meiden!
Een kleurblok voor meiden; Mijn Modefabriek en het nieuwe Puzzelblok voor meiden.
 
 
Gaaf voor Kinderen geeft  1 exemplaar van het kleurblok (editie 6) en 2 exemplaren van het puzzelblok (editie 1) weg.
 
 
HOE MAAK JE KANS?
 
Noteer voor 22 september 2017 op het formulier van wat voor soort puzzel jij houdt én waarom.
 
Winnaars:
Yonne B uit Eindhoven
Marian B uit Ruinen 
Mauro I uit Puth