Creatief

De Pakjesboot van karton

Voor veel jonge kinderen breekt de spannende tijd rondom Sinterklaas weer aan. Een gezellige tijd ook, met pepernoten, marsepein, chocoladeletters... en pakjes. Al die cadeautjes worden natuurlijk gebracht door de Pakjesboot. Dus, hoe gaaf is het dan om zelf zo'n Stoomboot in elkaar te knutselen?! Dan heb je meteen een leuke versiering in huis.

Kijk, de pakjesboot van Sinterklaas is al in Nederland. Bij ons in de klas! Serieus...

Groep 1-2 heeft een prachtige boot gemaakt, van karton. Een leuk karwei! Eerst is de boot van karton in elkaar gezet. Een klusje waar meester natuurlijk bij heeft geholpen. Volgens de vouwinstructies is eerst de romp in elkaar gezet, toen de kajuit en daarna de toren. Het spreekt wel voor zich en de vouwranden schuiven goed in elkaar. Dit is de ‘kleine’ stoomboot van wel 104 cm x 30 cm x 51 cm. Er is ook een grote pakjesboot XXL bouwpakket van ruim 150 cm.

Na het in elkaar zetten van het bouwpakket van de pakjesboot van karton zijn de kwasten en verf uit de kast gekomen. De boot is schitterend geverfd. We hebben zelf vlaggetjes via de punt van de boot (zelf een klein gaatje in het karton gemaakt) naar de kajuit en achtersteven gemaakt. Dít is de pakjesboot van Sint. We kunnen nog zelf Pieten en Sinterklaas knutselen, maar eerst willen we spelen. Met de Playmobil en Lego-figuren in de boot is het een heerlijk stuk speelgoed. 

 

Trouwens, dit is ook een prima suprise-boot of decoratie.