Creatief

Spelen met sokpoppen

Hoe gaaf is dit: een sokpop!
De sok kun je natuurlijk aan je voet dragen, maar het is echt veel gaver om met je sok te spelen. Op school maakten wij al een keer van een oude sok een pop. Kwestie van een paar kralen als ogen op je sok naaien en ‘praten’ maar.
Avontuurlijke sokken
De sokpop van WalkyTalkies is wel even wat meer dan een zelfgemaakte handsok. Dit zijn sokpoppen waar je avonturen mee kunt beleven. Ze zien er heel cool uit en er is veel keus. De gekleurde sokken stellen allemaal een figuur voor… trek zo’n sok over je hand en je hebt een ‘poppenkastpop’. Laat de fantasie de vrije loop en ga op avontuur. 

16 modellen WalkyTalkies
Nelleke van der Burg is de bedenkster van WalkyTalkies popsokken en zij heeft inmiddels 16 modellen ontworpen. Dat doet zij allemaal zelf! De sokpoppen zijn er vanaf maat 23 tot en met maat 34 en je kunt ze gewoon aan je voet dragen. Maar als je eenmaal zo’n echte sokpop hebt gezien, zul je er zeker eerst mee gaan spelen…
GaafvoorKinderen.nl heeft vier paar sokken uit het thema ‘Magie’ ontvangen. Ons oog valt op de Zwarte Kat, een nieuwsgierige kat. De sok voelt trouwens lekker soepel en is gemaakt van 70% katoen, 25% polyamide en 5% elastaan. De sokpoppen hebben allemaal een naam en deze heet ‘Say MIAUW!’ en wordt geleverd op een kartonnen kaart met spannende afbeelding van een bos en vuurpot. En is dat een spookhuis wat verderop staat? Tester Pien zet de kaart met tekeningen rechtop en speelt met de sok aan haar hand hoe de kat langs het kampvuur in het bos loopt en het spannende huis bezoekt. Sok ‘Say TWINKLE!’ komt erbij met haar vrolijke oogopslag en gaat mee op avontuur. Opeens is het verhaal klaar en volgt er een nieuw verhaal, tikkertje spelen met je handpop. Zien? Bekijk de livestream op Facebook.
Lees onze ervaring verder hieronder…
 
Wat vinden wij zo gaaf aan deze sokpop van WalkyTalkies?
Nou, Nelleke ontwerpt alles zelf. En met alles, bedoelen we ook alles. Van de patronen op de sokken tot het label en de tekeningen op de verpakking. En natuurlijk de website. Wij vinden het een lust voor het oog en je krijgt gewoon zin om deze sokpop te kopen. Om mee te spelen… en ja, je kunt ze ook gewoon als sok dragen. Voor blije voeten.
Op de vraag hoe bedenkster Nelleke op het idee kwam, laat zij weten: “ De inspiratiebron waren mijn eigen kinderen. Waarom kon je alleen óf een sok óf een pop maken van een (veelal oude) sok? Ik wilde dat beide functies bewaard bleven én dat het er sprankelend en lollig uit zou zien.”
Wij vinden de WalkyTalkies sokpoppen Gaaf voor Kinderen.
 

Nog gaver… er is een lied!
Ook dit heeft bezige Bij Nelleke zelf geschreven en gecomponeerd. Dus tekst en muziek. Een pianist heeft het in de studio van Di-rect ingespeeld en Nelleke zong zelf het lied ‘Een echte oorwurm’ in. Het deuntje blijft in je hoofd zitten, haha.
 
Je kunt alle modellen vinden via www.WalkyTalkies.nl.

Social media winnaars:
Christa van Leeuwen. Politiesok? - Ohhhhh gaaf.......??leuk voor op de peuterplus groep waar ik werk?? en als de politie bevalt, dan komen vanzelf de boeven walkytalkies om de hoek kijken.
Sophia Amesz-Grootjans. Ik doe graag mee voor de draak sokpop.
3meidenmama (Insta). De roze voor mijn meisje maat 26.
 
Online winnaars:
Meiki C in Amstelveen, Nicolle C uit Maastricht en Randy K uit Valthermond.