Creatief

Bijzondere kerstbal voor baby’s

Waar blijft de tijd? Is het alweer Kerstmis? Een jaar is om voor je het weet…
De geboorte van onze zoon en dochter. Het lijkt wel ‘gisteren’ en toch, ze zijn al 8 en 11 jaar. De eerste jaren hield ik als moeder nog een soort van dagboek voor ze bij, over de eerste hapjes en stapjes. Langzaam maar zeker maakte ik af en toe nog een notitie als er iets heel leuks gebeurde. En dat is zo jammer, want die leuke quotes en herinneringen raken best diep verstopt in een vakje in je hersenen. Gelukkig heb ik wel heel veel foto’s gemaakt en bij het zien van de plaatjes volgen vanzelf weer de praatjes.
Kerst met de kinderen
Herinneringen verzamelen vind ik dus een gaaf idee, maar in de praktijk is er niet alles van terecht gekomen. Vandaar dat de Baby’s Keepsake Ornament van Milestone™ mij waarschijnlijk juist opvalt en zo leuk lijkt. Het is een bijzondere kerstbal! Van glas en voorzien van gouden en zilveren stippen én gevuld met 12 briefjes. Het is de bedoeling dat ouders (in de praktijk is het toch vaak de moeder) iedere Kerstmis een dierbare herinnering noteren voor en over hun kind. Supergaaf om daar zo jong mogelijk mee te starten. Mijn tip: geef zo’n schitterende kerstbal voor de eerste Kerstmis van je baby.
Gouden zegel
Deze kerst met de kinderen ga ik de handgeblazen kerstbal nog met terugwerkende kracht voorzien van bijzondere herinnering. Gewoon van een poosje geleden en dan vullen we ieder jaar – misschien wel samen - de bal met een nieuwe belevenis. De papiertjes zien er schitterend uit! Noteer op het papier de herinnering en sluit het papieren rolletje af met een gouden zegel. Dat wordt prachtig als ze de bijzondere herinneringen later weer gaan ‘openen’ en lezen. 
 

Gaaf voor Kinderen is benieuwd naar het verhaal achter het Baby’s Keepsake Ornament en wij stellen vier vragen aan Gemma Broekhuis, oprichter van Milestone™:
1. Hoe kwam je op het idee om een kerstbal te laten ontwikkelen waarin je briefjes voor je kind kunt opbergen?
“We wilden al langer graag iets voor de Kerst. Tijdens Kerstmis draait alles om familie en samenzijn, herinneringen ophalen, terugkijken en vooruitkijken. De waarde van herinneringen is waar bij Milestone™ alles om draait. We willen het ouders makkelijk maken om deze herinneringen op een leuke en mooie manier vast te leggen en te onthouden. Ons Keepsake Ornament past daar helemaal bij.”

2. Wat heb jij op het eerste briefje voor je kind geschreven?
“Mijn zoontjes zijn nu 3, 4 en 7 en het Ornament is in 2017 gelanceerd. Maar ik ga de briefjes met terugwerkende kracht invullen met herinneringen uit die eerste jaren. Toen mijn oudste twee jaar was, raapte hij bijvoorbeeld pepernootjes op en gaf ze terug aan Piet. 'Die liet je vallen'. Ik probeer de herinnering altijd heel specifiek te maken. Daar heb je later het meest aan is mijn ervaring.”
 
3. Hoe stel jij je voor dat je kind later de briefjes uit de bal gaat halen (bal kapot slaan?) en op welke leeftijd?
“De bal is gesloten met een kurk. Je kan de briefjes er dus gewoon in stoppen en weer uit halen. Hij hoeft gelukkig nooit stuk, daar is hij veel te mooi voor :-). Er zitten 12 briefjes bij, dus ik zie voor me dat je ze samen openmaakt en leest rond de tijd dat ze naar de middelbare school gaan. Maar ik zou ze daarna vooral ook weer terug in de bal doen zodat je ze ieder jaar even kan bekijken.”

4. Waar worden de handgeblazen ballen vervaardigd?
“De ballen worden gemaakt in China via een vriendin van mij die daar direct samenwerkt met de fabriek en zelf toeziet op de productie. De verpakking, briefjes en stickertjes komen uit Nederland en België net als onze andere producten.”