Creatief

Ontbijtje kleien

Mam, wil je een croissantje? Nog een wafel erbij? En, wil je een tosti?
De afgelopen ochtenden heeft deze moeder nog nooit zo veel lekkers achter elkaar gegeten! Dochterlief kan niet meer stoppen met ontbijt klaar maken.
Gelukkig kom ik niet aan van al dit lekkers. Het is namelijk, van klei… haha.
Kitchen Creations
Sinds Pien de Play-Doh Kitchen Creations Ontbijt speelset heeft worden er eindeloos veel ontbijtjes klaar gemaakt. Het gaat haar gemakkelijk af. Ze is natuurlijk ook al iets ouder dan de vanaf leeftijd (3+) op de verpakking. Maar spelen met klei blijft gaaf!
Kinderen kunnen met de wafelmaker eenvoudig een zalige wafel persen. Kwestie van de zachte klei in het wafelijzer drukken en in model brengen. Pien schuift zo’n goudgele wafel voor mij op een bordje. Daarna gaat zij aan de slag met pannenkoeken. Er wordt druk gewerkt in haar keukentje op haar slaapkamer. Daar blijkt zij op de bijgevoegde ideeënkaartjes te kijken voor nog meer inspiratie. Handig!


Pannenkoek met Play-Doh Plus slagroom
De pannenkoek wordt bruin gebakken en daarna volgt het beleg. Een heel karwei. Eerst maakt zij aardbeien van klei en met de stroopknijper wordt wat siroop toegevoegd. Het smakelijk bordje met de pannenkoek wordt afgerond met extra zachte Play-Doh Plus slagroom. Het ziet er smakelijk uit.
Hap, slip… weg. Tijd voor croissantjes! Als dessert komt er een tosti op tafel.
Ze kan niet meer stoppen met ontbijt kleien. Te leuk!
Er wordt professioneel gewerkt en dat kan ook met de uitgebreide set met een wafelmaker, 2 bordjes, 2 steekvormpjes, een versierspuit, een tang, een roller, bestek, 3 ideeënkaartjes en natuurlijk 5 kleuren Play-Doh klei en een potje met de extra zachte klei.