Creatief

Kneed en klieder


Let op, want als je kind dit boekje in handen krijgt, dan hoort vies worden er wel bij! Dus, leg een zeiltje op tafel en laat je kind kleding aantrekken die vuil mag worden, en start.

Slijm of zand
Het fijne van dit boekje in klein formaat is dat er wel dertig kliederrecepten om slijm, klei of zand te maken in staan mét huis, tuin & keuken ingrediënten. Je hoeft dus niet stad en land af om producten te kopen.

Wij vallen voor het zandschuim. Wauw, dat is gaaf om te maken. Lekker kneden, rollen, kliederen, in elkaar stompen en uit elkaar trekken. Je hebt alleen speelzand en een bus scheerschuim nodig en je maakt zelf schuimend, magisch zand. Reken maar dat het fijn voelt en je kunt er prachtige vormpjes mee uitsteken.

We slaan wat pagina’s verder in het boek en we gaan aan de slag met klei met een geurtje. Dat vergt iets meer werk, maar de uitleg is luid en duidelijk. Ook handig dat er bij staat of je creatie eventueel eetbaar is (niet omdat het lekker is, maar i.v.m. allergieën), hoe lang het houdbaar is en hoe je het kunt bewaren.Experimenten
Door te experimenteren en ontdekken leren kinderen  veel en spelen met vormeloze materialen is ook nog eens goed voor de motoriek, stimuleert de zintuigen en bouwt aan het zelfvertrouwen van kinderen. Daar heeft schrijfster Babbe van Ginkel ervaring mee want zij was basisschoolleerkracht,  heeft twee kinderen, is zij eigenares van kinderlabel boef + mop en deelt Babbe op haar blog www.bijboefenmop.nl leuke en eenvoudige DIY-kinderactiviteiten.
Wij genieten van de recepten in Kneed en Klieder, die gaaf zijn voor baby's vanaf 9 maanden, voor kleuters en zelfs tieners, én wij hebben nog heel wat te ontdekken. Ons volgende DIY-project wordt unicornslijm. Of gaan we toch voor tekenen in zout, bruisend maanzaad, krakend sneeuwzand, gekleurde pasta of sneeuwklei… om maar wat te noemen!

Het boek is o.a. te koop bij Bol.com.

GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!