Creatief

Bakken met én voor kinderen


Onze tiener volgt al jaren in de kerstvakantie de Cupcake Cup. Ze vindt het heerlijk om te zien hoe anderen bakken. Vandaar dat Heel Holland Bakt! ook aan haar (plus haar moeder) besteedt is. Wat een bakfeest om naar te kijken.
Kinderbakboek
Na de laatste aflevering van Heel Holland Bakt! vallen wij niet in een zogenaamd ‘zwart gat’. Nee hoor, wij slaan zelf aan het bakken. Helemaal nu eind februari 2019 het boek Heel Holland Bakt Kinderbakboek is verschenen.


Eerst zoeken we uit wat we gaan bakken. Ruime keus!
Het is wel fijn dat het kinderbakboek is opgedeeld in thema’s: dierentuin (met bijvoorbeeld een versierslag en drakentaart), zoet, zoeter, zoetst (met o.a. roze koeken en broodjes met glazuur), glitter & glamour (zoals barbietaart en milkshake cupcakes), ridders & piraten (met piratenkoekjes en chocokasteel), circus (met tijgerbrokken en clowncupcakes), cijfers & letters (met cijferkoekjes en heel Holland Bakt!-koekjes) en happy & hartig (met Oreo-cheesecake en pittige pizzamuffins).

Lekker duidelijk
We kijken toch als eerste naar de foto’s bij de recepturen, dan lezen we welke ingrediënten er nodig zijn en hoe de bereiding gaat. Extra handig zijn de baktips en ‘beetje hulp’ tips. Het kader met ‘dit is je bakgerei’ is (ook dankzij de tekeningen) voor kinderen ook heel duidelijk.

Eigenlijk kan de tiener zelf met dit bakboek aan de slag. Maar wij vinden het zo gezellig om met z’n tweetjes in de keuken aan de slag te zijn.
Voor én met kinderen
Er staan veel lekkere recepten in voor kinderen en dus om mét kinderen te maken. Niets gezelliger dan samen koekjes bakken! Of taarten.
Wij hebben al veel lekkers gebakken met dit kinderbakboek op het aanrecht. Gezellig en lekker. Een aanrader (vinden wij) de fruitpizza, chocosnor op een stokje (traktatietip) en de citroen-snoepjestaart. Maar ook handig: de basisrecepten voor chocolade-of vanillecake, de zandkoekjes, de botercrème en de uitleg hoe je nou precies een royal icing doet en maakt.


Kortom, een gaaf bakboek voor kinderen.
Heel Holland Bakt Kinderbakboek | 9789021571737 van Kosmos Uitgevers. O.a. te koop bij Bol.com.