Creatief

Magisch flowy schuim!

Wij mogen van Bot-i het nieuwe product Foam Alive uitproberen en dat doen we met plezier. We ontvangen een set gekke flowy schuim IJssalon. In de verpakking treffen we drie ijshoorntjes, een ijsschep, plastic vormpjes en drie verschillende kleuren foam in buizen.
Smeltend ijs
Op de verpakking zien wij afbeeldingen van smeltende ijsjes én lezen we dat het product geen ‘rommel’ geeft. Toch pakken we er een placemat bij, om zo later ook de gekleurde schuim weer bij elkaar te vegen.

Aan de slag… We openen de blauwe en fuchsia roze buis met foam en we pakken er een ijshoorntje bij. Het blauwe schuim doen we in het schepje en laten het dan als een ijsprofessional op het hoorntje zakken. Het bolletje ligt er mooi op. 
 
 
En dan… wát? Het foam komt tot leven! Eerst langzaam en dan sneller gaat het magische gekleurde spul bewegen. Wonderbaarlijk om te zien. We moeten er keihard om lachen. En willen meer…

Squishy, fluffy schuim
In het persbericht lazen we al:
“Foam Alive komt op magische wijze tot leven. Het is squishy, fluffy schuim dat op een mysterieuze manier in 'flow-motion' beweegt.”
Maar wat kun je je bij zoiets voorstellen. Na het scheppen van het foam, is het voor de tiener in huis tijd om te voelen aan de foam.
 
“Wauwww, het voelt zacht en het is zo raar dat het smelt en toch ook weer niet echt smelt!”, roept hij uit. “Ik kom er helemaal van tot rust!”, zegt hij wel drie keer achter elkaar. En dat is serieus bijzonder, want hij is altijd wel druk.

Ook handig om te weten:
Na het spelen ligt er – zoals het product ook beloofd heeft – weinig rommel op tafel. We vegen het zo bij elkaar en storten het in de buis (ook wel blister genaamd) terug.
Wat ook tof is, is dat de foam niet uitdroogt.
 
 
 
 

Kortom, Foam Alive is gaaf voor kinderen en heeft echt iets magisch. Zoiets hebben wij nog niet eerder gezien en wij verwachten dat er nog vaak mee gespeeld gaat worden. Gewoon om te zien hoe het vloeiende schuim beweegt. Extra gaaf: maak bolletjes in diverse kleuren en ervaar hoe die kleuren mengen. Zie ons filmpje op Instagram en Facebook. (kom ons volgen... en blijf op de hoogte)