Creatief

Knutselen met oude verpakkingen

Ben je dol op knutselen? Dan is de Eco Create Decorate your Room echt iets voor jou. Let er wel even op voor je met dit hobbypakket aan de slag kunt… je moet eerst flink aan het verzamelen. Op de voorkant van de doos staat dat wel al gemeld, maar toch. Het is heel wat afval wat je eerst moet hebben om daarna te pimpen. Denk aan 4x een fles, 2x een eierdoos, 7 kartonnen drinkpakken, 15 wc-rollen etc.

Recyclen

Natuurlijk kun je best creatief omgaan met de spullen die je nodig hebt om met deze speelset aan de slag te gaan. Je kunt namelijk best zelf de vorm van een wc-rol maken met opgerold karton. Het is echter de bedoeling om van wegwerpartikelen iets nieuws te maken. Duurzaam dus!

Wij gaan dus wat verpakkingen recyclen. Een melk- of waterpak wordt met Eco Create Decorate your Room in mum van tijd een pennen- of plantenbak. Of knutsel van de onderkant van een fles een cute panda pennenbakje. Te leuk.

Duurzaam

Wij zijn enthousiast over wat we met een eierdoos kunnen doen. Met deze hobbyset van Ravensburger kom je op originele ideetjes, zoals van de hoekjes van de eierdoos een sliert met ijsjes knutselen. Je hergebruikt spullen en knap er meteen je kamer mee op.

Door wegwerpartikelen te pimpen (of noem het upcycling) maak je een nieuw voorwerp of decoratie. Zo leren kinderen op een speelse manier over hergebruiken van spullen. Je kunt er met deze originele ideeën een sport van maken om weinig spullen weg te gooien. Lekker duurzaam!

Knutselplezier en milieubewust. Goed speelgoed dus!

Niet alleen wij vinden het goed speelgoed, Speelgoed van het Jaar 2022 vindt dat ook. Het is dus veilig, biedt speelplezier, is origineel, kwalitatief en duurzaam. Dat laatste woord is vooral voor Eco Create Decorate your Room belangrijk, want de hobbyset wint hiermee in de categorie Duurzaam bij Speelgoedvanhetjaar.nl.

Leuk!

Het bevordert de fantasie en creativiteit en leert kinderen milieubewust te zijn.

Je kunt Eco Create Decorate your Room o.a. bij Bol.com kopen.

Overweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!