Creatief

Saar (11) test Origami 3D Peacock

De sierlijke pauw van Origami 3D is door de Nederlandse vakjury verkozen tot Speelgoed van het Jaar in de categorie Knutsel en Creatief. Speelgoed van het Jaar omschrijft deze categorie zo: “Knippen, plakken, vouwen, tekenen en schilderen zijn al decennia favoriet speelgoed. En terecht, wie wil er geen artiest zijn? Iets creëren is een prachtige tijdsbesteding. Een creatie afmaken en laten zien aan iedereen, is een mooie beloning. Iedereen is creatief, geef die ontwikkeling een kans!”

Tester aan het woord

Onze tester Saar van 11 jaar houdt van creatief aan de slag gaan, dus enthousiast pakte zij de doos Origami 3D Peacock uit. Ze was er een behoorlijke poos mee bezig, maar het resultaat mag er zeker zijn. Saar schrijft:

“Het was best lastig om de papieren pauw te maken, maar met hulp ging het wel goed. Ik ben er een paar uur mee bezig geweest, maar ik vind het wel heel gaaf geworden! Het vouwen van de papiertjes duurde wel heel lang en het was ééntonig. Je moet wel voorzichtig zijn met de pauw, hij is best onstabiel. Het was leuk om te doen. De papiertjes scheuren niet snel, dat is wel fijn! De beschrijving in het boekje was duidelijk, maar je kan ook een QR-code scannen en het op YouTube kijken.”

De jury van SpeelgoedvanhetJaar laat ook weten:

“Origami 3D Peacock is knutselwerk voor gevorderden met een goede dosis geduld! De ‘knutselset’ bevat een groot aantal kleurige blaadjes die volgens duidelijke instructies gevouwen worden tot driehoekige basiselementen, die vervolgens in elkaar worden geschoven om tot het eindresultaat – in dit geval een pauw – te komen. Er moeten honderden blaadjes gevouwen en in elkaar gepast worden, dus het maken van de pauw vraagt precisie en geduld. Het geduld en volhouden leveren dan ook wel een schitterend resultaat op!”

Het is Saar, onze tester waar we heel blij mee zijn, goed gelukt om die prachtig pauw te maken.

Origami 3D

De Origami 3D sets bevatten kant-en-klare snijvormen, met een duidelijk gemarkeerde buiglijn, die zelfs de richting waarin het papier gebogen moet worden aangeeft. Voor iedere creatie is een stappenplan in beeld gebracht, die je via de QR-code op de verpakking kunt bekijken. Je kunt echter ook je eigen fantasie de vrije loop laten en zelf een creatie maken. Een creatieve en uitdagende bezigheid met een schitterend eindresultaat!