Creatief

Kleuren kleien met kikker

Jonge kinderen en klei… het blijkt een goede combinatie. Onze kids pakten graag de gekleurde klei van Play-Doh en gingen aan de slag met geel, blauw, rood, groen… leuk en leerzaam. Tot… ze alle kleuren bij elkaar deden en het een nogal vreemde kleur werd. Dat maakt natuurlijk op zich niet uit, voor het een grote bruinachtige kleibal werd hadden ze al veel plezier én het herkennen van de kleuren geleerd.

Starterset

Onze klei-ervaring is al van een paar jaar geleden en de kinderen zijn inmiddels tieners. Leuk om te zien is dat Play-Doh nu startersets heeft waarbij kinderen spelenderwijs de kleuren leren herkennen en insecten kunnen vormen. Met de set ‘kikker en kleuren starterset’ kunnen kinderen de klei in een vormpje van een insect drukken en op die manier gemakkelijk mooie beestjes maken. Maak met de uitsteekvormen vlinders en leliebladen. Met de drukvormen op de rug van de kikker kun je een lieveheersbeestje of bloem van klein maken. Yep, pret met klei.

Kikkertong

Ook gaaf: maak een kikkertong van klei. Leef je uit met kleuren en vormen en laat kinderen al spelend leuke sorteer- en combineeractiviteiten doen door de insecten op kleur te sorteren op de speelmat. Een gezellig moment om samen met je kind te doen. Als kinderen klein zijn en alles leren, kan speelgoed als kikker en kleurtjes ze helpen bij het zoeken naar combinaties, sorteren, fijne motorische vaardigheden en hun creatieve verbeelding.

Deze Play-Doh-starterset vinden wij Gaaf voor Kinderen. Mocht je interesse hebben in zo’n klei-speelset, je kunt het o.a. bij Bol.com kopen. (Overweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!)