Hmmm, mjammie een zelfgemaakt fruitprakje. Dat kan iedere papa of mama wel maken… maar wat zet je een baby als hij/zij kan eten nog meer voor op tafel? In het Receptenboek voor mijn baby doe je veel handige tips en recepten op. Om je baby smakelijk te laten eten. Alle recepten zijn ontwikkeld in samenwerking met kinderarts en voedingsdeskundige Jean Lalau-Keraly. Dus dat zit wel goed.
Zelf koken voor je baby
De achterflap van het boek verklapt vijf goede redenen om zelf voor je baby te koken: omdat zelfgemaakt gewoon lekkerder is; omdat de smaakpapillen van je baby zich zo sneller ontwikkelen; omdat natuurlijk eten gezonder is; omdat het zoveel goedkoper is; en omdat het in een wip is klaargemaakt. Maar deze mama vindt het gewoon leuk om voor haar kids te koken én zo nu en dan blije gezichtjes aan tafel te zien. De 110 snelle recepten voor kleine en grote smulpapen gaan er namelijk de ene keer in als koek en de volgende dag hoor je toch weer ‘lust ik niet’ of komt het met liefde gemaakte prakje er zo weer uit. Toch zijn wij heel blij met het Receptenboek voor mijn baby (ook als de baby een dreumes of zelfs peuter is). En wij zijn niet de enige, want dit kookboek deed mee aan de Kookboek van het Jaar verkiezing en won in de categorie vertaald. ISBN: 9789066116306, Uitgeverij Inmerc, www.kosmosuitgevers.nl