Eten en drinken

Smakelijk eten met de Familiebox van Marley Spoon

Sinds begin 2016 kun je de Familiebox bestellen bij Marley Spoon. Handig! Al eerder hebben wij voor Gaaf voor Mama een ‘gewone’ maaltijdbox getest en dat was genieten. Ik koos toen bewust een ‘moeilijker’ recept en gelijk zag ik de voordelen van een maaltijdbox.

Bezorging

Dus, graag gaan wij aan de slag met de Familiebox. Klik, klik… via https://marleyspoon.nl/menu bekijken we uit welke recepten we deze week kunnen kiezen. Er is een wekelijks wisselend menu. Wij gaan voor ‘romige pasta met boerenkool’ en ‘groene bonen stoofpotje’. Achteraf, vreemd dat wij twee vegetarische maaltijden kozen. Juist omdat we weten dat Marley geeft om dierenwelzijn en het milieu. We hadden met gemak vlees en vis kunnen kiezen. Geen idee waarom dit onze keus was, waarschijnlijk omdat Pien van pasta houdt en Mees van boerenkool. Online kun je alles doorgeven, zo ook de bezorging. We kiezen voor een woensdagavond tussen 18-21.30 uur. Om vijf minuten voor half tien, dingdong. Enthousiast vertel ik de bezorger dat ik hem niet meer had verwacht, waar hij verbaasd over is, want – zo laat hij weten – “wij komen onze afspraken na!” Waarna hij vertrekt met een “Eet smakelijk en veel kookplezier!” Ik pak de gekoelde doos (yes, gekoeld transport) uit en haal de twee papieren zakken er uit en zet ze in de koelkast. Voor morgen.

 

Eten met het gezin

De volgende avond haal ik samen met Pien de zak met ‘Romige pasta met boerenkool en pompoen’ uit de koelkast en gaan we samen aan de slag. Samen koken met mijn 7-jarige dochter is altijd gezellig. Zij is niet zo’n beste eter, maar helpen met bereiden vindt zij gaaf.

We bekijken de duidelijke receptenkaart waar stap voor stap in tekst en beeld staat hoe we dit gerecht gaan maken. Dochterlief pakt de papierenzak verder uit en zo liggen alle ingrediënten, inclusief een groentebouillonblokje en 2 tenen knoflook op het aanrecht. Dát is dus superhandig van Marley, alle ingrediënten voor de maaltijd zitten gepast en goed verpakt in het pakket. Geen verspilling.

We volgen het stappenplan en inderdaad binnen de 40 minuten (dat staat voorop de kaart) staat onze maaltijd op tafel. We eten met het gezin en smullen. De twee pakjes Gran Biraghi kaas vinden gretig aftrek bij de kinderen. Niet alleen omdat het zo lekker smaakt, maar juist ook omdat het zo leuk is om kaas boven je eigen bord te schaven.

 

 

Stoofpotje

Een andere dag pakken we de bruine zak met ‘Groene bonen stoofpotje met yoghurt en brood’. De 600 gram sperziebonen, twee rode paprika’s en 2x 400 gram gehakte tomaten vind ik rijkelijk veel voor ons gezin. De bereiding is inderdaad zo simpel als op de receptenkaart staat en de verse kruiden maken het tot iets speciaals. Toch zijn we net iets minder enthousiast over het gerecht. We misschien waarschijnlijk toch het vlees en voor dit vegetarische gerecht vind ik € 4,95 per portie ‘niet goedkoop’. Maar… we kunnen er wel twee keer van eten. Zoveel is het. Kortom, het is wel een succes. Volgende keer bestellen we zeker iets met vis of vlees! Want, de Familiebox is ontzettend handig, het werkt prettig en het is lekker!

Voordelen van de Familiebox:

- Gezonde recepten

- Alle ingrediënten zitten in de maaltijdbox (4-5 personen)

- Prima bezorging en zelf geen boodschappen hoeven doen

- Duidelijke stap voor stap receptenkaart

- Leuk om samen te koken, plus eenvoudig gekookt

- Originele recepten en dus iets ‘anders’ op tafel

- Lekker, puur een eerlijk!!