Eten en drinken

Meukvrij snoepen

Onze aandacht is gewekt als we lezen over ‘meukvrij snoepen’. In eerste instantie door het woord ‘meukvrij’ en daarnaast zijn wij natuurlijk altijd op zoek naar verantwoorde snoepjes. Snoep goed, zeg maar... Kan dat wel? En… natuurlijk krijgen kinderen bij ons thuis ook wel eens chocolade, een roze koek of zure mat. Maar, we proberen er op te letten. Vandaar dat wij om meer informatie vragen bij het merk.
Overgewicht en tandbederf
Ouders die hun kind graag een verantwoord tussendoortje willen geven, zien soms door de bomen het bos niet meer.  Op veel etiketten staat minder suiker of suikervrij, maar is dit wel zo en wat zit er dan aan vervangende ingrediënten in? En is dit niet nóg slechter? Volgens het Kenniscentrum suiker & voeding consumeren jongeren in de leeftijd van 7 tot 18 jaar gemiddeld 70 tot 85 gram suiker per dag. Ofwel minimaal 25 kilo suiker per jaar. Overmatig suikergebruik leidt niet alleen tot overgewicht maar ook tot tandbederf. Bijna de helft van de 8-jarige kinderen kampt hier al mee.


Miriam Bouwens, oprichtster van Food2Smile komt uit de jeugdgezondheidszorg maakte zich al jaren zorgen over het overmatig gebruik van suiker en alle risico’s van dien. Zij kon het niet langer aanzien, nam het voortouw en stopte al haar opgedane kennis als voedingsconsulent  in de productie van verantwoord snoep en snacks. Ze noemen het meukvrij snoepen!
Food2Smile staat voor lékker meukvrij snoepen. Ofwel geen toegevoegde suikers of slechte rode E-nummers, meestal gluten, lactose- en gelatinevrij, laag in calorieën en tasten het tandglazuur niet aan. Miriam Bouwens zegt hierover: “Door een beter en gezonder alternatief te bieden wordt overgewicht voorkomen en daar kunnen ze hun hele leven van profiteren!.”


Proeven is geloven…
En dit geldt helemaal voor snoep zonder toegevoegde suikers, want is dat wel lekker? JA, dat is het. De kinderen vinden de gekleurde lolly’s ‘het lekkerst’, maar ook de bruine, papieren zakjes met kandies worden trots uitgedeeld. Sterker nog, de gekleurde zuurtjes (1kcal per snoepje) pronken in een glazen pot op het aanrecht. En er is nog veel meer keus, kijk maar in de webshop van  www.food2smile.nl.