Eten en drinken

Sprookjesachtig thema-kindersmulmenu

Pien ontving een uitnodiging van La Place – je weet wel de restaurantketen – om in Rotterdam bij een Hudson’s Bay bij een bijzondere opening te zijn. Wij zagen onze kans schoon om een middagje shoppen te combineren met een feestelijke opening, dus op naar de havenstad.
Het luxe warenhuis Hudson’s Bay is al een belevenis om doorheen te lopen en zeker als je op de derde verdieping bij het restaurant moet zijn. Daar werden we welkom geheten door niemand minder dan Roodkapje. Wij zagen aan de gedekte tafel al direct hét sprookjesachtige thema van de middag. Namelijk de Efteling. Deze zonnige middag in juni 2018 was namelijk het startsein voor een grootschalige samenwerking tussen La Place en de Efteling.


Speelhoek en kindersmulmenu
Samen met kinderen van een lokale BSO telde Roodkapje af naar het moment waarop de ‘klos’ van het bord mocht worden gelicht en je kon zien wat het speciale kindersmulmenu is. Op de vrolijk gedekte tafel – vol sprookjesfiguren en vers fruit – stonden borden met lekkers voor kinderen. Niet zomaar lekkers trouwens, maar een verantwoord alternatief voor bestaande kindermenu’s.

Dit kindersmulmenu met Efteling thema bestaat uit een kidsburger of broodje met beleg naar keuze, een bakje komkommer/tomaat, een vers sapje, smoothie of huisgemaakte limonade en een smultasje met daarin een doeboekje, kleurpotloodjes, een cadeautje en een muntje voor een ijskoude verrassing. Kortom, veel! Zo’n kindersmulmenu kost 4,95 euro en wisselt elk seizoen van Efteling-thema.


Pien heeft er lekker van zitten smullen, net als alle andere kiddo’s. De verrassing in het tasje was een speciale pen waarmee je in geheimschrift kunt schrijven en met het lampje op de achterkant alles weer kunt lezen. Spannend.
Bij de lancering was Olaf Vugts, Creatief Directeur van de Efteling, aanwezig en hij vertelde over het nieuwe kinderconcept en de wens van het attractiepark om ook graag buiten haar poorten kinderen en gezinnen in verwondering brengen. | Door de samenwerking met La Place kunnen we een vers en verantwoord kindermenu combineren met Efteling ‘fun’, zowel in de gethematiseerde smultasjes als in de sprookjesachtige speelhoeken in de La Place vestigingen”, zo legde hij uit. Olaf toonde ook een afbeelding van het La Place restaurant dat eind juli in de Efteling zal openen.


Spelen!
Het vrolijke concept wordt in diverse restaurants uitgerold en kinderen kunnen nu al in dertien vestigingen van La Place naar hartenlust spelen in de Efteling speelhoeken. Dát gingen we natuurlijk deze middag ook testen. Pardoes kwam alle kinderen ophalen om boven in de nieuwe speelhoek te kijken. Daar waren ook Assepoester en Raveleijn aanwezig om er met alle kinderen een feest van te maken. In de speelhoek sprong de bekende Efteling paddenstoel meteen in Pien’s oog. Even zitten. Wat? Er komt dezelfde muziek uit als in het Sprookjesbos! Zelfs de grappige spreuken van Hans & Grietje en Repelsteeltje ("niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet!"). Er valt genoeg te spelen in de gezellige speelhoek.
Het was een topmiddag, zeker toen wij nog slaagden voor stoere kindershorts en –tops bij H&M en Zara. En, daarna samen genoten van de mooie Markthal waar we de dag afsloten met verse sushi.