Eten en drinken

De P van pannenkoek en pizza

Yep, kinderen worden doorgaans wild enthousiast als er P’s op tafel staan. De P van patat, pizza en pannenkoeken. Dus okay, soms doen we dat. Waar ik voorheen melk, ei en meel in een beslagkom mixte, pak ik tegenwoordig toch snel een pak kant-en-klare pannenkoeken. Want tja, ik ben er achter dat die heel lekker zijn en Jan ze ambachtelijk bakt volgens grootmoeders recept! Hup, opwarmen in de pan of magnetron (ben ik zelf niet heel dol van), stroop of suiker er op en genieten maar. Al vinden we bij ons thuis een pannenkoek met kaas ook heerlijk!

Pizza’s ontdekt
Je snapt ‘m, de Jan Pannenkoeken hebben wij al jaren geleden ontdekt. Maar wat ik dus niet wist, er is ook superhandig pizzadeeg van Jan. Daar kwam ik achter tijdens de introductie (in mei 2022) in Speelpark Oud Valkeveen waar het pizzadeeg werd belegd met wat je maar wilde en daarna in een heuse pizzaoven verdween. Zo klaar en zó lekker.


De uitnodiging klonk zo: “Liefde gaat door de maag…van groot en klein. En van pizza, wordt iedereen blij! Jan maakt al vele jaren de allerlekkerste pannenkoeken en poffertjes die je makkelijk op tafel kan zetten. Maar Jan heeft óók zalige pizzaproducten. Vers pizzadeeg om makkelijk uit te rollen, een bolletje om zelf te stretchen en minipizza’s, zodat iedereen naar eigen smaak kan beleggen. Fantastico, buonissimo!“

#janpizzadeeg

#lekkermakkelijk


Knapperig deeg
Na die leuke dag in Speelpark Oud Valkeveen, waar kinderen echt zo fijn kunnen spelen, heeft het pizzadeeg al menig maal op ons bord gelegen. De ene keer bedekt met alleen wat tomaat en kaas, het andere moment full option met diverse kazen of zelfs met verse vijgen en ricotta. Mjam. En, die bodem… heerlijk knapperig.


Dat is direct ook het fijne aan het pizzadeeg van Jan, je kunt eindeloos variëren. Ja, ook met het deeg. Zelf zijn wij dol op de mini pizza’s, per zes stuks verpakt. Vers deeg, al uitgerold in zes kleine ronde pizza’s. Even beleggen, de oven in en aan tafel. Snij zo groot of kleine stukken als je wilt en geniet van de knapperige deegbodem.
Er is ook een verpakking pizzadeeg met tomatensaus. Kwestie van het pizzadeeg dat al op bakpapier zit op de bakplaat leggen, beleggen, bakken en eten maar. Nieuw in het assortiment is het ronde pizzadeeg van Jan. De naam zegt het al, dit is een ronde Italiaanse pizza. Ook dit pizzadeeg is al compleet met bakpapier, dus je legt de ronde pizza zo op de bakplaat waarna je er heerlijke, verse ingrediënten op legt. Dan zo’n kwartiertje in de oven en smullen maar.


Echt makkelijk en lekker.

Dat maakt het niet alleen Gaaf voor Kinderen, maar absoluut ook Gaaf voor (groot) Ouders.