Eten en drinken

Lekker én verantwoord! Popped Chips

Dipje na een chipje? Voel je je ‘schuldig’ na het dooreten van chipjes? Niet met de Popped Chips van Food2Smile! De lekkere én verantwoorde chips bevatten tot wel 60% minder vet dan gefrituurde chips.

Veel minder vet

Founder van Food2Smile Miriam Bouwens vertelt: “Popped chips wordt met hitte en onder druk zonder olie gegaard; vergelijk het met het poppen van mais. Hierdoor bevatten deze chips heel weinig vet. Okay, geen chips zonder vet, maar wel veel minder. De popped chips bevatten tot wel 60% minder vet dan gefrituurde chips. Pas verderop in het proces wordt een klein beetje olie toegevoegd. De vegan popped chips worden gemaakt van half soja en half aardappel en zijn daarmee een bron van eiwitten. Ze zijn vrij van toegevoegde suikers en MSG (Mononatriumglucamaat); het stofje dat in veel hartige producten zit en dat ervoor zorgt dat je maar door blijft eten… “

Wij proeven… en zijn verrast. Lekker knapperig, een fijne bite dus. En de smaak, ja die is ook raak. We proeven van de barbecue smaak (lekker!) en classic (zout). Mjam, daar krijg je toch een lach van op je gezicht. Zeker omdat je weet dat ze ‘gezonder’ zijn. Na een paar chips stoppen we, want met deze chips hoef je niet te proppen en door te eten. Wat fijn! We zijn nu heel nieuwsgierig naar de popped chips paprika en salt&pepper.

 

Happy lifestyle

Miriam vertelt gepassioneerd over haar bedrijf Food2Smile. Ze hebben niet alleen chips in het assortiment maar ook diverse zakjes snoep. Als voedingskundige heeft ze jarenlang gezinnen een gezondere leefstijl bijgebracht. Haar visie op snoepen? “Een appel of een wortel is het gezondst. Alleen beschouwen de meeste kinderen en volwassenen dit niet als een verwen-moment. Ik geloof dat snoepen en snacken erbij hoort. Food2Smile helpt je om dat guilt-free te doen. Bij ons komen lekker én verantwoord samen. Zo draag ik bij aan een gezondere en happy lifestyle.”

Ook fijn om te weten: Alle Food2Smile producten zijn altijd zonder toegevoegde suikers. Er worden alleen natuurlijke kleurstoffen gebruikt, afkomstig uit groente, fruit en kruiden – en waar mogelijk zijn de producten vezelrijk.

Slim ook: er is portiecontrole in eenpersoonszakjes. Een ideale traktatie.

Daarnaast: meer dan 90% van het suikervrije assortiment is ook vegan, glutenvrij en lactosevrij.