Gaaf voor Kinderen

Black dress, in organic basic natuurlijk!

altaltalt

Het perfecte, zwarte jurkje. Ideaal om klassiek en zakelijk te dragen én ook nog eens prima om casual aan te trekken. Natuurlijk moet zo’n black dress als gegoten zitten en comfortabel dragen. Daarnaast… ik wil ook graag dat het verantwoord (lees: biologisch/organic) is. Tijdens de zoektocht naar dat perfecte jurkje om tijdens de feestelijke dagen in december én daarna te dragen, beland ik op de webshop van Miss-Green.nl. De naam zegt al veel, net als de ondertitel ‘organic basics’. Eigenares Maaike Groen begon enkele jaren geleden het kledinglabel Miss Green. Miss Green ontwerpt, produceert en verkoopt natural basics van o.a. bamboe en eco katoen. Basics niet in de zin van ruimvallende, “op de bank hang” outfits maar basics als basis en must have voor de garderobe van iedere drukbezette, trendy  vrouw. Want met de jurkjes, tops, broeken, shirts, rokjes, hemdjes en tunieks van Miss Green kom je altijd verzorgd en stylish voor de dag. Niet voor niets is Miss Green’s filosofie: er goed uitzien begint met een mooie basis.

Tijdloos en groen

“Kledingstukken die lang mooi blijven en die altijd weer opnieuw verkrijgbaar zijn. Dit was voor mij het uitgangspunt om een mooi, tijdloos, en ook groen label te starten. Een label voor de drukke vrouw met items die je eindeloos kan combineren met je bestaande garderobe”, legt Maaike uit. Verder vertelt zij over de term groen: “Er is nogal eens onduidelijkheid over de term ‘groen’, ‘ biologisch’ of ‘ organic’. Miss Green verwijst met de term ‘biologisch’, naar de productiewijze van de katoen. Onze katoencollectie is gecertificeerd, en dat betekent dat er geen genetische gemodificeerde planten, of synthetische pesticiden en meststoffen zijn gebruikt bij de productie van onze kleding. Miss Green is een klein startend label, daarom konden we niet alles van meet af aan verantwoord geproduceerd krijgen. Ik vind dat je als ondernemer ook reëel moet zijn, het moet wel leuk blijven. Als zich een duurzaam en betaalbaar alternatief voordoet, dan kies ik daarvoor.”

 

Marie in zwart, een elegant jurkje met een waterfall-hals. Marie is gemaakt van bamboe, wat heerlijk draagt. Het model valt niet te strak en heeft een smock-effect aan de linkerzij. Hierdoor legt het weliswaar de nadruk op de taille, maar zonder deze te accentueren. Door de hals je kun je het jurkje op twee manieren dragen: met een decolleté (de waterfall) of met de hals meer naar achteren waardoor je een boothals krijgt. Je krijgt dus eigenlijk twee verschillende jurkjes voor de prijs van één.

En het winterse jurkje Maryon. Al bij Miss Green in de eerste collectie (sinds 2008). Draag je net als Miss Green tijdens koude dagen graag een dik wollen vest over je jurkje? Dan is Maryon de perfecte keuze. Dankzij de kol kriebelt de wol niet in je nek. Zowel voor de jurk als de kol is gekozen voor een nauwsluitende, strakke pasvorm. Zo komt de jurk klassiek maar ook strak en modern over. Je kunt het jurkje iets opgestroopt ook als tuniek dragen met een riem.